GO HDZ-a Vrbovec pred raspuštanjem?

0
Komunalac add

Buran politički tjedan u gradu zaokružen je jučerašnjim zasjedanjem Gradskog odbora HDZ-a Vrbovec. Ovaj Gradski odbor broji ukupno 26 članova, a njih 19 sinoć je donijelo dvije odluke. U prvoj se od HDZ-ovih vijećnika u vrbovečkom Gradskom vijeću traži da u roku 24 sati stave svoje vijećničke mandate na raspolaganje Gradskom odboru. Podsjetimo HDZ u Gradskom vijeću predstavljaju Damir Tomljenović, Damir Fašaić, Mijo Mijatović i Štefica Fintić. Kako nam je objasnio predsjednik GO HDZ-a Vrbovec Vladimir Bregović, vijećnici imaju rok od 24 sata da svoje mandate stave na raspolaganje stranci, a ukoliko to ne učine protiv njih će se pokrenuti stegovni postupak. U ovom slučaju to je izbacivanje iz stranke. Bregović je za radiovrbovec.hr rekao kako se od HDZ-ovih vijećnika u Gradskom vijeću očekuje da zastupaju interese stranke, odnosno Gradskog odbora koji ih je i kandidirao za mjesta u Vijeću.

Uz to, usvojena je i odluka da se raspusti Gradski odbor HDZ-a Vrbovec. Takav zahtjev se upućuje Županijskom odboru stranke, od kojeg se očekuje da u što kraćem roku provede unutarstranačke izbore.

Ove odluke usvojene su jednoglasno. Inače, HDZ u Vrbovcu ima oko 500 članova i 17 temeljnih ogranaka. Redovni unutarstranački izbori bili su planirani tek 2020. godine.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime