Glumica Smiljka Bencet Jagarić gradečkoj školi donirala knjige

0
Komunalac add

U Osnovnu školu Gradec danas je stigla vrijedna donacija knjiga. Naime, Smiljka Bencet Jagarić, kazališna, televizijska i filmska glumica, najpoznatija po ulozi Regice Katalenić iz kultne TV serije “Gruntovčani”, gradečkoj školi poklonila je brojne knjige iz svoje privatne biblioteke. – Posebno sam vezana za gradečki kraj, jer je moj otac rođen u Gradečkom Pavlovcu, u obitelji Bencet. Uvijek mi je bila želja ponovno se povezati s ovim krajem – rekla je Smiljka Bencet Jagarić, dodavši kako se donacijom knjiga pokušala zahvaliti na priznanju koje je ove godine dobila u Općini Gradec, gdje je uz Martina Sagnera proglašena počasnom građankom Gradeca.

Posebno zadovoljan bio je i ravnatelj OŠ Gradec Vlado Starešec, najavivši kako će škola donirane knjige iskoristiti na najbolji mogući način. – Ovo je vrlo vrijedna donacija i ja sam danas jako sretan. Doprinos je ovo kulturnom razvoju naše sredine te se u ime svih učenika i roditelja zahvaljujem na ovoj donaciji – rekao je ravnatelj škole.

Za ovu suradnju velikim dijelom zaslužna je načelnica Općine Gradec Ljubica Ambrušec, koja je potaknula imenovanje Smiljke Bencet Jagarić počasnom građankom Gradeca.         – Time se vratila u naš kraj i sada imamo prekrasnu suradnju, koja je okrunjena ovom lijepom gestom – zaključila je načelnica.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime