Glazbeno – poetska večer Zlatka Đurašine

0
Komunalac add

U sklopu programa “Ljeto u gradu” u ponedjeljak, 5. kolovoza u 21 sat vrbovečki kantautor Zlatko Đurašina održat će koncert. Gostujući u našem programu najavio je svoj domaći koncert te planove za ostatak ljeta.

Ovog ljeta održali ste mnogo koncerata, gdje ste sve nastupili?

Otkako je “Stidljiva ljubičica” prestala s radom, meni je trebalo neko vrijeme da vidim želim li se uopće nastaviti baviti glazbom. Moj prijatelj rekao je nemoj to “gasiti”, a ja sam pokušao da zaista to ne “ugasim”. Počeo sam samostalno nastupati ovog proljeća. Prvo sam nastupao na biciklijadi Zagreb – Prepuštovec koji je organizirao Grad Zagreb. Nakon toga nastupio sam s grupom “Vatra” u Zelini na Danu bajkera te u Bjelovaru na “Kulturnom ljetu” gdje sam imao svoj samostalni kantautorski koncert. Inače, plan je bio što prije nastupiti u Vrbovcu jer sve ono što radim htio sam najprije predstaviti Vrbovčanima. No u međuvremenu sam još odsvirao “Ljeto na Savi”. Ispred mene je sada još jedan koncert u Zagrebu na Strossmayerovom šetalištu i nakon toga na redu je Vrbovec na “Dan hrvatskih branitelja” 5. kolovoza. Pozivam sve Vrbovčane, naročito branitelje, neka dođu.

Taj će se koncert održati na Ljetnoj pozornici u sklopu programa “Ljeto u gradu”, što ste nam pripremili?

Taj je nastup zamišljen kao glazbeno – poetska večer. Činjenica je da je Ljetna pozornica jako velika i prekrasna je za neka događanja primjerice folklorna i slično. Ja nastupam samostalno, kao kantautor i stoga nisam baš previše sretan jer ću se izgubiti, biti ću poput mrava. Međutim, događanje će biti u centru grada, u slučaju kiše sigurno će biti na Ljetnoj pozornici. Imam vremena još nekoliko dana da vidim kako bi se to produkcijski najbolje izvelo. Moja je želja da to bude na prostoru oko parka, naravno i Ljetna pozornica spada u to. Neka to bude malo iznenađenje. Htio bih napraviti nešto posebno u Vrbovcu.

Imate li već planove za buduće koncerte?

Moram priznati malo me čak iznenadio interes ljudi, nije da sam jako puno djelovao, ali već u planu imam i Dugo Selo za kraj kolovoza. Izrazili su želju za moj kantautorski koncert jer to je nešto drugačije, radi se o kantautorskoj večeri gdje sviram akustičnu gitaru i pjevam, ali i nešto pričam, a to je ljudima dosta zanimljivo. Neke od pjesama koje još nigdje nisu objavljene jednostavno pročitam. Interes ljudi za nešto tako drugačije i novo se pojavio. Što se tiče planova, najprije bih želio nastupiti u okolici Vrbovca. Ne postoji tako mali prostor na kojem ja ne bih mogao nastupiti. Ne postoji tako malo mjesto na kojem ja ne bih mogao nastupiti niti tako mali auditorij koji meni ne bi bio zanimljiv. Zagreb je vrlo širok i zapravo treba takvih malih događanja. Nažalost, “Ljeto u Maksimiru” je popunjeno, ali izrazili su interes da u budućnosti i tamo nastupim kao i u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu. Nažalost, oni završavaju s programom ove nedjelje. Siguran sam bit će manjih prostora idealnih za kantautorski koncert, gdje mi je publika blizu, gdje nema galame, nego jednostavno ugodno druženje.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime