HKUD Petar Zrinski osvojio prvo mjesto u online reviji “Lepo naše Prigorje”

0
Komunalac add

U organizaciji  KUD-a „Prigorje“ iz Križevaca održana je virtualna revija narodnih nošnji Prigorja pod nazivom „Lepo naše Prigorje”. Brojna kulturno umjetnička društva i folklorni ansambli sudjelovali su na reviji, a prve nagrade pripale su narodnim nošnjama s područja Zagrebačke županije.

HKUD Petar Zrinski osvojio je prvo mjesto u kategoriji bračni par. Drugo mjesto pripalo je Udruzi izvornih pjevača Sv. Jana, a treće mjesto KUD-u Klinča Sela. U kategoriji djevojka i mladić KUD Desinec osvojio je prvo mjesto, FA Sv. Nedelja drugo mjesto, a treće mjesto Izvorno folklorno društvo Ogranak Seljačke sloge Gradečki Pavlovec.

S obzirom na epidemiološku situaciju KUD Prigorje odlučio je održati reviju narodnih nošnji u virtualnom svijetu, a na reviju se moglo prijaviti u dvije kategorije: djevojka i mladić/mladenci te oženjeni par. Nagrade je dodjeljivala stručna komisija u sastavu Vesna Peršić Kovač (etnologinja i viša kustosica u muzeju grada Koprivnice), Ivana Mihajlic (magistra muzeologije i upravljanja baštinom i magistra etnologije i kulturne antropologije), Tibor Martan (dipl.etnolog i prof. pedagogije), Tomislav Matić (prof.povijesti i etnologije, viši kustos i voditelj etnološkog odjela Gradskog muzeja Bjelovar), a publika je mogla glasati na društvenim mrežama.

Za prijavu je bilo potrebno poslati fotografije te kratak video gdje se opisuje narodna nošnja koju kandidati nose. U reviji je sudjelovalo 16 parova, a nagradu publike osvojili su KUD Sesvete i FA Ivan Goran Kovačić. Na stranicama organizatora KUD-a Prigorje, Križevci možete pogledati virtualnu modnu reviju.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime