GDCK Vrbovec: “Nova optika 65+” za bolju skrb o starijima

0
Komunalac add

Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec ugovorilo je provedbu projekta „Nova optika 65+“ za koji je odobreno gotovo 1,5 milijuna kuna. Navedenim projektom planirano je organiziranje dnevnog boravka za starije te brojne radionice za starije, ali i članove njihovih obitelji; radionice o dentalnoj higijeni, estetskom izgledu, upravljanju osobnim financijama, obiteljskom poduzetništvu, permakulturi, organskom vrtlarenju, kreativne radionice recikliranja, izrada prirodnih sapuna, džemova i brojni drugi sadržaji.

Projektom je planirano osnaživanje stručnjaka koji se bave zaštitom starijih osoba za provedbu inovativnih modela skrbi o starijima u sklopu kojeg će se organizirati studijsko putovanje radi razmjene iskustva i primjera dobre prakse skrbi o starijima u kombinaciji s brigom o djeci (starijima se vračaju unuci, a mlađima djedovi i bake), terapeutski tretmani protiv depresije i ublažavanja tegoba demencije korištenjem permakulture/hortikulture te uzgoja sitnih životinja. Navedeno uključuje stručnjake iz Centra za socijalnu skrb, zdravstvene ustanove, policije, suda, obrazovne ustanove za srednjoškolce te predstavnike obiteljskih domova i udomiteljskih obitelji.

Projektom će se nabaviti vozilo za prijevoz starijih te narukvice za zdravstveni nadzor starijih s lakšim tegobama demencije.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime