GDCK Vrbovec: nova edukacija žena zaposlenih kroz projekt “Zaželi”

0
Komunalac add

Žene zaposlene u sklopu EU projekta Zaželi u Gradskom društvu Crvenog križa Vrbovec nastavljaju s dodatnim obrazovanjem. U Pučkom otvorenom učilištu započela je edukacija za proizvođačice i prerađivačice začinskog i aromatičnog bilja. – Nadamo se da će nakon završetka projekta Zaželi, barem jedna od njih biti zaslužna za novo polje kamilice, kadulje ili nekog drugog zaboravljenog prirodnog blaga. Možda na tržištu plasiraju neki novi proizvod, novo pakiranje začinskog ili aromatičnog bilja, možda ljekovita kopriva postane inspiracija za novi biznis – poručila je ravnateljica vrbovečkog Crvenog križa Jelena Mucko.

Ovo je već druga edukacija koja se provodi u sklopu programa Zaželi, jer su na početku provedbe projekta 33 žene u nepovoljnom položaju na tržištu rada dodatno osposobljene za poslove njegovateljice.

Podsjećamo, projekt “Zaželi – program zapošljavanja žena” vrijedan 6.5 milijuna kuna Gradsko društvo Crvenog križa provodi od kraja protekle godine. Zaposlene pružaju pomoć i njegu starijim osobama na području grada Vrbovca i susjednih općina Dubrava, Gradec, Farkaševac, Rakovec i Preseka. Projekt će trajati dvije godine, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime