GDCK Vrbovec krenulo u izgradnju Centra za pružanje socijalnih usluga u zajednici

0
Komunalac add

Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec krenulo je u izgradnju Centra za pružanje socijalnih usluga u zajednici, koji će biti smješten u Ulici poginulih branitelja u Vrbovcu, odmah kraj Gradske tržnice. Podsjetimo, vrbovečki Crveni križ gradi ovaj centar u sklopu EU projekta “To Mi Treba”, vrijednog 14.9677.100,94 kn. Cjelokupan iznos bespovratnih sredstava osiguran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec u postupku je realizacije najvećeg i najvažnijeg EU projekta „To Mi Treba“, izgradnja Centra za pružanje socijalnih usluga u zajednici. Mjesta u kojem će se okupljati umirovljenici i starije osobe kako bi se družili, zabavljali, prenosili svoja životna iskustva, prakticirati zdravstvene i druge programe koji doprinose zadržavanju psihofizičkih funkcija i vitalnosti – istaknula je ravnateljica GDCK Vrbovec Jelena Mucko na službenoj Facebook stranici.

Projektom će se stvoriti infrastrukturni uvjeti za pružanje socijalnih usluga u zajednici za osobe starije životne dobi, a to su; prostor za organiziranje dnevnog boravka za starije s brojnim animacijskim aktivnostima (kulinarske, kreativne, sportsko rekreativne, zdravstvene i kulturne radionice), prostor potreban za pružanje usluge pomoći u kući, kuhinja za pripremu i dostavu obroka, kupaonica za teško pokretne, odnosno nepokretne korisnike, uredi za stručno osoblje, kabinet za individualne i grupne tretmane, te dvije samostalne stambene zajednice za deinstitucionalizirane korisnike.

Zahvaljujemo Gradu Vrbovcu na podršci kako bi prebrodili novonastale probleme s poskupljenjima zbog pandemije, probleme u cilju zaokruženja financiranja projekta, a treba istaknutu i podršku Zagrebačke županije, koja je u proceduri odobrenja dodatnih sredstava za ovaj projekat. Završetak projekta planiran je u ljeto 2022. godine, kada ćemo zajedno isti otvoriti i koristiti na opće zadovoljstvo – poručuje Jelena Mucko.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime