GDCK Vrbovec: „BuBini“ umirovljenici posjetili Rab

0
Komunalac add

Umirovljenici s područja Vrbovca i okolnih općina, uključeni u projekt „BuBa – budi uključen, budi aktivan“ vrbovečkog Crvenog križa, krajem prošlog tjedna posjetili su grad Rab. Izlet umirovljenika planiran je u sklopu zajedničke projektne suradnje vrbovečkog i rapskog Crvenog križa, koji je bio domaćin ovog susreta.

Nakon zajedničkog ručka i druženja, umirovljenici su imali priliku Rabljanima prezentirati  znanja i vještine stečene kroz radionice u sklopu projekta. Članovi zbora za domaćine su otpjevali dio repertoara sa radionica zborskog pjevanja, poput „Tiho noći, moje zlato spava“, „Oko jenehiže“, „Naj domaja spi“ i „Spoved“. Mažoretkinje su, osim zanimljive koreografije, predstavile i novu odoru, a kao poklon domaćinima, dio umirovljenika izradio je uskrsne bukete na radionici aranžiranja cvijeća.

U duhu suradnje, Grad Rab našim je umirovljenicima poklonio turistički razgled grada, u pratnji dva stručna vodiča. Posjetili su i poznatu Udrugu rapskih samostreličara, a uspjeli su „uhvatiti“ i koji suvenir za članove obitelji ili prijatelje. Drago nam je da su prihvatili poziv na izlet i da su naši najaktivniji umirovljenici u najboljem mogućem svjetlu predstavili projekt, Crveni križ, grad Vrbovec i naše općine – istaknula je ravnateljica Jelena Mucko i dodala kako je u planu da i rapski umirovljenici uskoro posjete Vrbovec.

Podsjetimo, besplatnim radionicama projekta mogu se pridružiti svi umirovljenici, a više informacija o ponudi radionica i terminima održavanja možete pronaći na internetskoj stranici Crvenog križa ili Facebook stranici projekta „BuBa – budi uključen, budi aktivan“.

Fotografije: Renata Sedlar Poljak

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime