Gaj u derbiju u Lonjici odnio sva tri boda

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 8. KOLO 1. ŽNL ISTOK

LONJA – GAJ 0 : 1

LONJA, Igralište NK Lonje. Gledatelja 50.

Sudac: Alen Hrgović (Zagreb) 6. Pomoćnici: Leonardo Richi Stjepan Martinić (oba iz Velike Gorice).

Delegat: Mile Marinčić (Zagreb).

STRIJELAC: 0:1 Šurmin (58).

LONJA: Dom. Solarić 6,5, Blažević 6,5, (od 66. Vešligaj -), Severec 6, Delija 7, Pavlić 6,5, (od 70. Pavić -), Ivoš 6,5, Forgač 6,5, Barišić 6,5 Maksimović 6, Tandara 6, Dan. Solarić 6,5.

TRENER: Ivan Spajić 6,5.

GAJ: Kosovec 7, M. Benko 7, (od 62. Leljak 7), Šurmin 7,5, Victor 7,5, Subić 7, Tomić 7, Henrique 7, Čerkez 7,5, Kuten 7, (od 58. Jurić 7), Gomerčić 7, D. Benko 7, (od 85. Grgoić -).

TRENER: Dalibor Milanović 7.

IGRAČ UTAKMICE: Bojan Čerkez.

U lokalnom gradskom derbiju Gaj je zasluženo slavio u Lonjici i tako potvrdio status momčadi koja lakše osvaja bodove na gostovanju nego na vlastitom terenu.

Utakmica je bila odigrana u brzom tempu jer se preskakala igra, s puno individualnih pogrešaka, s puno prekršaja i s puno nervoze i napetosti u kojoj nije bilo previše prigoda za pogotke i u kojoj se vidjelo malo pravih akcija. U 5. minuti sudac Alen Hrgović nije sudio kazneni udarac jer je Igora Maksimovića u gostujućem kaznenom prostoru srušio Victor. Forgač je u 15. minuti izveo korner s desne strane, a loptu je zahvatio Delija na 14 m koja je završila uz desnu gostujuću stativu. Prva opasna prijetnja od strane gostiju zbila se u 28. minuti jer je Kuten glavom proslijedio loptu do Tomića, koji je snažno tukao sa 16 m, koja je fijuknula uz lijevu stativu. Kontakt domaćeg vratara Domagoja Solarića i napadača gostiju Bojana Čerkeza u 33. minuti sudac Hrgović nije okvalificirao kao najstrožu kaznu.

Drugo poluvrijeme je bilo puno sadržajnije. Prvu šansu su stvorili domaćini u 52. minuti jer je Barišić prenio loptu do Danijela Solarića koji je šutirao s 14 m, ali je Kosovec sigurno obranio udarac. Ključni moment utakmice zbio se u 58. minuti. Bojan Čerkez je izveo slobodni udarac s 25 m, vratar Domagoj Solarić obranio udarac, a odbijenu loptu Karlo Šurmin pospremio loptu u domaću mrežu za vodstvo Gaja. Brzi Henrique je pobjegao svojim čuvarima u 58. minuti i tukao s 16 m, ali je Domagoj Solarić sigurno intervenirao. Domaći stoper Delija je u 69. minuti šutirao s 14 m, ali se Kosovec nije dao iznenaditi. Henrique je imao 100 % priliku u 78. minuti da riješi utakmicu, ali je njegov šut s 10 m obranio Domagoj Solarić. Najbolji igrač utakmice Bojan Čerkez se u 84. minuti izborio za udarac sa 16 m, ali se Domagoj Solarić još jednom istaknuo obranom. U završnici utakmice Lonja je stihijski napadala, ali su gostujući igrači na kraju izdržali sve domaće napade i zasluženo pobijedili rezultatom 1:0.

Nije to bio derbi koji je oduševio kvalitetom igre, ali su igrači obiju ekipa prikazali veliku borbenost, a u pojedinim trenucima i nepotrebnost u preoštrim startovima za koje su dobivali  opomene. U pojedinim trenucima sudac Hrgović je pogrešnim odlukama i kompenzacijama dodatno podizao tenzije između igrača obiju momčadi i službenih osoba na klupama. Sudac Hrgović je dodijelio 9 opomena. Kod Lonje žute kartone su dobili: Josip Blažević, Karlo Severec, Igor Maksimović i Josip Tandara, a kod Gaja su požutjeli: Matej Benko, Karlo Šurmin, Anđelko Kuten, Dominik Benko i Goran Jurić.

Ovo je treći poraz Lonje u nizu koja se očito nalazi u krizi igre i u krizi rezultata i koja se nalazi u krugu ekipa koje će se grčeviti boriti za što bolju poziciju u jesenskom dijelu. Smjena generacija, odlazak dijela igrača tijekom jesenskog dijela te jednog dijela povrijeđenih igrača su glavni razlozi što se Lonja našla na začelju tablice.

Zdenko Brezarić

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime