Gaj protiv Bana Jelačića zabilježio prvu jesensku pobjedu

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 8. KOLO 1. ŽNL ISTOK

GAJ  – BAN JELAČIĆ 1:0

GAJ. Igralište NK Gaj. Gledatelja 100.

Sudac:Kristijan Košak (Donja Zelina) 7. Domagoj Kušec iFranPosarić (oboje iz Svetog Ivana Zeline).

Delegat: Marinko Kostiha (Haganj).

STRIJELAC: 1:0 Kuten (61).

GAJ: Kosovec 6,5, Čerkez 6,5, Badenić 6,5, Subić 7,Mat. Benko 7, Medverec 7, (od 85. Mar. Benko -), Gašparec 6.5, (od 66. Bunjački -), Gomerčić 7,Kuten 7, D. Benko6,5, Pajur 6,5.

Trener:Hrvoje Medverec 6.5.

BAN JELAČIĆ: Brleković 6,5, Da. Tarandek 6,5, Čosić 6,5, Dr. Tarandek 7, Trošić 6,5, Ronjak 6,5, (od 56. Hren 6.5), Mikulić 6,5, Juričić 7, Uremović 6,5, Pušić 6,5, (od 65. Araćić -), Škrinjar 7, (od 76. Jurić -).

Trener: Zdravko Tarandek 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Anđelko Kuten.

U derbiju začelja između Gaja i Bana Jelačića, domaćin je ostvario prvu, spretnu i sretnu minimalnu pobjedu protiv Bana Jelačića.

Početak utakmice pripao je Gaju koji je ozbiljno zaprijetio već u 3. minuti utakmice. Medverec je izveo slobodni udarac s 20 m preko živog zida kojeg je spretno obranio Brleković. U 5. minuti Dominik Benko nije najbolje reagirao pa je obećavajuća šansa otišla u nepovrat. Gostujući kapetan Saša Uremović je u 16. minuti sa 18 m uputio snažan udarac koji je okrznuo domaću vratnicu. Mikulić se u 34. minuti izborio za udarac s ruba kaznenog prostora kojeg je sigurno obranio Kosovec. Bolju igru u prvom poluvremenu gosti iz Banova nisu pretvorili u vodstvo jer su nadomak domaćih vrata ostali bez ideje i lucidnosti pa je domaća obrana na vrijeme osujetila sve napade igrača Bana Jelačića. Brzi domaći kontranapad u 40. minuti nije realizirao Gašparac.

Drugo poluvrijeme proteklo je u bezidejnoj igri obiju ekipa između dva kaznena prostora s podosta duela i čvrste igre. Ključni moment na utakmici zbio se u 61. minuti kad je Gaj ostvario rezultatsku prednost. Domaći kapetan Josip Gomerčić je dijagonalom pronašao Kutena koji se sjurio prema gostujućim vratima i preciznim udarcem sa 16 m pogodio u desni donji kut. Nova domaća prijetnja zbila se u 70. minuti u kojoj je Kuten ubacio s lijeve strane, a Pajurov udarac s 10-tak m obranio Brleković. Utakmica koja nije obilovala atraktivnim potezima i lijepim akcijama završila je minimalnom pobjedom Gaja protiv Bana Jelačića rezultatom 1:0. Nije to bila utakmica za pamćenje jer su Gaj i Ban Jelačić u derbiju začelja bili prije svega fokusirani na rezultat, koji je ovaj puta uz faktor sportske sreće završio na strani domaćina. Realno gledajući utakmica je prema prikazanoj igri obiju momčadi trebala završiti neodlučeno. Međutim, presudio je lucidan potez iskusnog Anđelka Kutena koji je svojoj ekipi priskrbio sva tri boda.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime