Gaj preko Dubrave u treće finale kupa u nizu

0
Komunalac add

POLUFINALE KUPA NS VRBOVEC

GAJ  – DUBRAVA 2 : 0

GAJ. Igralište NK Rakovec. Gledatelja 100.

Sudac:Jure Stojanović (Obrež Zelinski ) 8. Pomoćnici: Helena Blažic (Bolč) i Rafaelo Bartol (Sveti Ivan Žabno).

Delegat: Ivan Borovčak (Banovo).

STRIJELCI: 1:0 Šurmin (56), 2:0 Čerkez (63).

GAJ: Kosovec 7, Leljak 7, Makek 7, Tomić – ,(od 12. Jaković 7), Mat. Benko 8, J. Gomerčić 7, Šurmin 7,5, D. Benko 7, (od 88. Grgoić), M. Gomerčić 7,  Kuten 7, Čerkez 7,5, (od 90. Mar. Benko).

TRENER: Marijan Čokor 7.

DUBRAVA: Šuflaj 6,5, Erić 6, (od 67. Krivan -), Grgić 6,5, Novosel 6,5, Tomić 7, Brkljačić 6, (K. Horvat 6), Brtan 6, (od 75. Fugaj -), M. Horvat 6, Fulir 6,5, Štefanac – (od Matejak 6), Kamber 6,5.

TRENER: Ivan Leboš 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: MatejBenko.

Po sunčanom i vrućem vremenu Gaj je zasluženo pobijedio Dubravu i izborio treće finale u nizu, koji tako brani prošlogodišnji naslov pobjednika kupa NS Vrbovec.Gaj i Dubrava su ušli u susret s puno želje i emocija za plasmanom u finale kupa i pružili su svoj maksimum. I jedna i druga momčad nije nastupila u najboljem izdanju, ali su odigrale jednu uzbudljivu i kvalitetnu utakmicu u kojoj nije bilo previše 100 % prilika.

Gosti su u 9. minuti izveli brzi napad po lijevoj stranu u kojem je Martin Horvat prenio glavom loptu do Novosela kojem udarac 10-tak m izvrsno brani Kosovec. U 22. minuti Josip Gomerčić je ubacio s desne strane, ali je Šurminov udarac glavom završio iznad prečke. Uslijedio je u 24. minuti brzi gostujući kontranapad koji je završio udarcem Kamber, a s gol crte loptu izbacio Matej Benko. Bojan Čerkez je okušao udarac u 26. minuti s 14 m, ali je lopta završila uz lijevu vratnici. U prvom poluvremenu odvijala se ravnopravna igra obiju momčadi između dva kaznena prostora.

Drugo poluvrijeme je proteklo u boljoj igri domaćina. Matejak je u 51. minuti uputio oštar udarac s 16 m koji je prohujao uz desnu domaću vratnicu. U 56. minuti Gaj je poveo prekrasnim pogotkom Šurmina s ruba kaznenog prostora u desni donji kut vratara Šuflaja.Mišel Gomerčić je u 63. minuti izbacio Bojana Čerkeza koji s 16 m preciznim udarcem pogađa u lijevi donji kut nemoćnog Šuflaja za povećanje domaćeg vodstva.

Poslije toga Dubravci su uložili sve napore da smanje rezultat, ali je „šef“ domaće obrane Matej Benko sa svojim suigračima otklonio sve gostujuće prijetnje. Bojan Čerkez je u 80. minuti probio po desnoj strani, ali je povratnu loptu Makek snažnim udarcem s 10 m poslao visoko iznad gostujućih vrata i tako upropastio veliku domaću priliku.Zadnju domaća šansa zbila se u 87. minuti u kojoj je Mišel Gomerčić šutirao iskosa s lijeve strane, a Šuflaj izvrsnom intervencijom spašava svoja vrata. Na kraju zaslužena pobjeda Gaja protiv favorizirane Dubrave rezultatom 2:0 i izboreno finale protiv Strmca.

Glavni sudac Jure Stojanović je sa svojim pomoćnicima autoritativno i izvrsno vodio utakmicu i najzaslužniji što nije bilo tenzija između igrača koji su se na kraju utakmice međusobno pozdravili u sportskom ozračju, što su učinili i treneri Marijan Čokor i Ivan Leboš.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime