Gaj prekinuo pobjednički niz Lonje

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 11. KOLO 1. ŽNL ISTOK 2023./24.

GAJ-LONJA 1 : 1

GAJ. Igralište NK Gaj. Gledatelja 70.

Sudac: Mario Stanić 7. Pomoćnici: Dario Pranjić i Matej Golubić (svi iz Dugog Sela).

Delegat: Tomislav Posavec (Vrbovec).

STRIJELCI: 0:1 Bencalić (47), 1:1 Hercig (50).

GAJ: Kosovec, M. Benko, Jaić, (od 59. Gašparec), Grbavac, Bunjački, Medverec, Jaković, J. Gomerčić, (od 72. D. Benko), Tomić, (od 59. Kuten), M. Gomerčić, P. Pajur, (od 15. Hercig, od 72. E. Patrik).

Trener: Hrvoje Medverec.

LONJA: Bagarić, Solarić, Severec, Tandara, Pavlić, Ivoš, Forgač (od 84. Delija), Kuninec, (od 63. Gregoran), Bencalić, Babić, Fluka.

Trener: Igor Maksimović.

IGRAČ UTAKMICE: Tihomir Kosovec.

Po sunčanom, ali vjetrovitom vremenu Gaj i Lonja su odigrali derbi borbeno, čvrsto, požrtvovno i bez kalkulacija, koji je na kraju završio rezultatom 1:1. Gaj je tako nastavio tradiciju bez poraza na domaćem terenu, a Lonja je prekinula seriju od 7 uzastopnih pobjeda.

U 1. minuti velika prilika za goste jer je Bencalić šutirao sa 7 m, ali je Kosovec uspio obraniti udarac. Babić je u 5. minuti dodao loptu Fluki koji je pucao s 14 m, a Kosovec loptu izbacio u korner. Lonja je od samog početka krenula angažirano i napadački igrala dok se Gaj disciplinirano branio i taktički vrlo dobro parirao gostima. Bencalić je u 30. minuti u solo prodoru nanizao nekoliko domaćih igrača i dodao loptu Babiću, koji je najveću šansu utakmice poslao u nepovrat, jer je s 3 m tukao iznad gola. Gosti su cijelo vrijeme pritiskali, ali nisu više stvarali stopostotne šanse jer je domaća obrana beskompromisno reagirala na bilo koju prijetnju. Gaj je u 45. minuti stvorio veliku prigodu jer je Jaić centrirao s lijeve strane, loptu primirio neometani Jaković i potom sa 7 m tukao uz lijevu vratnicu.

Lonja je povela na početku drugog poluvremena u 47. minuti. Severec je probio po lijevoj strani i šutirao, Kosovec obranio udarac, a Bencalić odbijenu loptu pospremio u gostujuću mrežu. Nije dugo trajalo gostujuće slavlje jer je Gaj izjednačio tri minute kasnije. Jaković je izveo korner s desne strane, a Hercig glavom pogodio u desni gornji kut. Lonja je i u drugom poluvremenu imala inicijativu dok je domaćin svoje šanse tražio iz kontranapada. Bencalić se u 59. minuti izborio za udarac s 15 m kojeg je obranio Kosovec. U 75. minuti Mišel Gomerčić je izveo korner s desne strane, a Grbavac s ruba kaznenog prostora snažno šutirao iznad gostujućih vrata. Udarac Severca u 83. minuti sa 17 m sigurno je uhvatio Kosovec. Pucali su i Ivoš i Fluka, ali su njihovi snažni udarci završavali u domaćem bloku. U neizvjesnoj završnici bili su uzaludni gostujući napadi jer je domaća obrana odoljela svim prijetnjama pa su Gaj i Lonja na kraju uzeli svaki po bod.

Igrači Gaja su na terenu ostavili srce i svaki atom snage i na kraju pragmatičnom i defanzivnom igrom zaslužili bod. Vodeća Lonja je također uložila puno volje, požrtvovnosti i želje za pobjedom, ali ovaj puta najbolji napad lige nije bio na najvišoj razini pa je Lonji pripao samo bod, iako je imala više od igre u sveopćem dojmu. No, nema se što zamjeriti niti jednoj momčadi, koje su odigrale krajnje borbeno i požrtvovno, kao što i priliči tradiciji koju već više od 60 godina krase utakmice između Gaja i Lonje.

Sudac Mario Stanić je dodijelio 5 opomena. Kod domaćina su požutjeli: Franjo Jaković i Matej Benko, a kod gostiju: Krešimir Forgač, Ivan Fluka i Alen Babić.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime