Gaj pobjednik kupa Nogometnog središta Vrbovec

0
Komunalac add

FINALE KUPA NOGOMETNOG SREDIŠTA VRBOVEC

GAJ – RAKOVEC 2 : 0

VRBOVEC, Gradski stadion. Bez gledatelja.

Sudac: Antonio Kokot (Celine) 7. Pomoćnici: Gordana Katušić (Gradec) i Srećko Jantoljak (Kunđevac).

Delegat: Danko Uroić (Gradečki Pavlovec).

STRIJELCI: 1:0 Kuten (20), 2:0 J. Gomerčić (86).

GAJ: Kosovec 7,5, Brlečić 7, (od 45. Benko 7), Leljak 7, Subić 7,5, Tomić 7, J. Gomerčić 7,5, S. Čerkez 7, (od 47. Šurmin 7), M. Gomečić 7, Kuten 7, B. Čerkez 7,5, (od 89. S. Grgoić -), Jankovec 7,5, (od 90. Jaković -).

Trener: Dalibor Milanović 7.

RAKOVEC: Jurić 6,5, M. Jaić 6, (od 46. E. Pajur 6), Radotović 6,5, (od 68. Madžar -), Baček 6,5, Jendriš 7, Štefinovec 6, Novoselec 7, N. Jaić 7, P. Pajur 6, (od 61. Pavlović 6), I. Grgoić 7, Krvarić 6.

Trener: Hrvoje Koščević 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Josip Gomerčić.

CRVENI KARTON: Anđelko Kuten (70).

Početak utakmice bolje su otvorili nogometaši Gaja koji su bez respekta ušli u igru protiv petoligaša i branitelja kupa momčadi Rakovca. Prvo su opasno zaprijetili igrača Gaja u 18. minuti jer je Bojan Čerkez pucao s 14 m, ali je vratar Jurić izbacio loptu u korner. U 23. minuti Jankovec je uputio siloviti udarac s 20 m i uzdrmao prečku. Brlečić je u 27. minuti ubacio loptu s desne strane i u skoku Jurića i Kutena, sudac Kokot previdio je igranje rukom Kutena, nakon kojeg postiže zgoditak. U tom razdoblju Gaj je bolja momčad koji ima stalni pritisak prema vratima Rakovca. Jankovec u 36. minuti puca glavom s 12 m, a Jurić sigurno brani udarac. Nova opasnost za rakovečki gol desila se u 38. minuti jer je Josip Gomerčić izveo korner s desne strane, a udarac Brlečića sa 7 m obranio Jurić.

Rakovec je puno odlučnije ušao u drugo poluvrijeme i stvorio prvu 100 postotnu priliku u 54. minuti. Nikola Jaić je oduzeo loptu na sredini terena, koju je dodao Ivici Grgoiću, koji je probio po lijevoj strani i iskosa s lijeve strane s 10 m pucao pored lijeve vratnice. U 56 minuti Radotović puca glavom s 7 m, a Kosovec izvanrednom intervencijom izbacuje loptu u korner. Kosovec je ponovo na sceni u 63. minuti kada je iz gužve spriječio sigurni pogodak. U 70. minuti sudac Kokot je isključio (dva žuta kartona) Kutena, nakon čega se Gaj orijentirao na povučeniju varijantu igre. Rakovčani vrše pritisak i opasno prijete preko Erika Pajura u 74. minuti koji s 14 m promašuje gol i Madžara u 79. minuti koji je tukao s 18 m iznad vratnice. U 86. minuti bilo je riješeno pitanje pobjednika u finalu kupa. Jankovec je izveo slobodni udarac s 20 m, Jurić obranio udarac, loptu prihvatio Bojan Čerkez koji je dodaje Josipu Gomerčiću, koji s 10 m pogađa desnu vratnicu i lopta završava u mreži. Gaj je na kraju zasluženo osvojio naslov pobjednika kupa rezultatom 2:0 i time se revanširao Rakovcu za prošlogodišnji poraz u finalu kupa.

Medalje i pehare igračima i trenerima Gaja i Rakovca podijelili su gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj, načelnica Općine Rakovec Brankica Benc i predsjednik NS Vrbovec Antonio Badrov. Cjelokupna organizacija finalne utakmice protekla je u organizaciji NS Vrbovec na visokom nivou.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime