Gaj pao u Zvekovcu, Dubrava posrnula u Gradecu

0
Komunalac add

2.KOLO 1. ŽNL ISTOK, PRVENSTVO 2023./24.

U 2. kolu 1. ŽNL Istok zbila su se dva neočekivana iznenađenja u Zvekovcu i Gradecu, dok su samo Lonja, Rakovec i Milka Trnina ostvarili po dvije pobjede. Zvekovac je pobijedio favorizirani Gaj. Sloboda je s jednim od favorita za osvajanje jesenskog naslova Dubravom odigrala neodlučeno. Farkaš je doživio visoki poraz od Milke Trnina. Lonja je bez nekih problema svladala Graničara. Rakovec je u sudačkoj nadoknadi do pobjede protiv Bana Jelačića. Croatia slavila protiv Mladosti iz Brezina. Slobodna je bila Mladost iz Obedišća.

Zvekovac je priredio najveće iznenađenje u 2. kolu jer je pobijedio favorizirani Gaj 2:1 te još jednom podsjetio dana domaćem terenu teško gubi bodove. Iako je Gaj u određenim momentima imao pritisak bila je to utakmica ravnopravnih protivnika. Gosti su imali svoje prilike koje nisu iskoristili jer je sve njihove udarce obranio vratar Emanuel Peti. Junak utakmice bio je Antonio Kovačević koji je u dva navrata u 65. i 69. svladao vratara Tihomira Kosovca. Gostujući napadač Patrik Pajur je u 88. minuti samo smanjio poraz. Zaslužena momčadska pobjeda Zvekovca čiji su igrači odigrali maksimalno angažirano, borbeno i kvalitetno pa su sva tri boda zasluženo ostala kod kuće.

Oduvijek su utakmice između Slobode i Dubrave imale status derbija i bile uzbudljive bez obzira na trenutnu formu i igrački sastav obiju momčadi. Sloboda je kvalitetnom i angažiranom igrom iznenadila favoriziranu Dubravu i preko Filipa Vodopije koji je postigao pogotke u 27. i 32. minuti imala vodstvo od 2:0. Dario Banović je u 36. minuti smanjio rezultat i vratio Dubravu u utakmicu. Imali su gosti nekoliko izrazito velikih šansi koje nisu realizirali. Međutim, i domaći napadači su imali svoje prigode, ali su ih olako zapucali. Pritisak gostiju u završnici utakmice je urodio pogotkom jer je Andrei Brkljačić u sudačkoj nadoknadi 90+4 minuti svladao Tomislava Košaka i doslovce u zadnjim sekundama spasio bod. To je zapravo i prva odigrana neriješena utakmica u ovom prvenstvu.

Farkaš je doživio pravi potop već u prvom poluvremenu jer su gosti iz Vezišća imali vodstvo od 7:0. Na kraju je utakmica između Farkaša i Milke Trnina završila rezultatom 0:10. Strijelci za goste bili su: Matej Dumbović 2, Ivan Fešta, Antonio Čičević. Ivan Blažević, Nikola Mihaljević, Patrik Janeković, Antonio Tišljar i Zaim Kadrija. S dvije pobjede na startu jesenskog dijela Milka Trnina je visoko izvjesila zastavu u krug glavnih favorita sezone 2023./24.

 

Lonja je i drugu utakmica pobijedila visokim rezultatom. Ovaj puta domaći Graničar nije mogao ništa ozbiljno napraviti nego čestitati Lonji na kvalitetnoj igri i na zasluženoj pobjedi od 7:0. U dvije utakmice Lonja je zabila 16 pogodaka, a nije primila gol. Za Lonju bili su strijelci: Miljenko Bencalić (22), Karlo Severec (27), Miljenko Bencalić (29), Krešimir Forgač (44), Alen Babić (61 11m), Ivan Fluka (54), 0:7 Ivan Marko Ivoš (58).

Početak derbija pripao je nogometašima Rakovca koji su se orijentirali na napadačke akcije, dok su se igrači Bana Jelačića disciplinirano branili. U 10. minuti Anto Aračić je s ruba kaznenog prostora pogodio prečku. Domaći kapetan Ivica Grgoić je u 23. minuti promašio 100 postotnu šansu jer je s 10 m pucao iznad gostujućih vrata. Udarci Bojana Čerkeza, Josipa Gegića, Ivice Grgoića i Dominika Očića ili su završavali pored gola ili je njihove udarce obranio vratar Saša Jantoljak. U drugom poluvremenu gosti iz Banova su zaigrali puno otvorenije pa se igra odvijala između dva kaznena prostora. I kada je sve mirisalo da će utakmice završiti bez pogodaka i na podjelu bodova što bi i prikazanoj igri bio i najrealniji rezultat, Rakovec je u sudačkoj nadoknadi vremena 90+2 stigao do pogotka. Josip Blažic je ubacio loptu na desnu stranu koju je Čerkez vratio u kazneni prostor, a Grgoić iz blizine zatresao gostujuću mrežu.

Croatia je uvjerljivom pobjedom startala u novo prvenstvo protiv Mladosti iz Brezina rezultatom 6:2. Igrač utakmice bio je trostruki strijelac Filip Šimunović, a za domaćina su još golove postigli Antonio Vodopija 2 i Antonio Baričević 1. Kod gostiju se istaknu o dvostruki strijelac Robert Salaj koji je samo ublažio poraz.

Poredak: 1. Lonja 6, 2. Milka Trnina 63, 3. Rakovec 6, 4. Dubrava4, 5. Gaj 3, 6. Croatia 3, 7. Ban Jelačić 3,8. Zvekovac 3, 9. Sloboda 1, 10. Mladost (O) 0, 11. Graničar 0, 12. Farkaš 0, 13. Mladost (B) 0.

Strijelci:

5 Pajur Patrik (1 KU) (NK Gaj)

3 Babić Alen (1 KU) (NK Lonja),Bencalić Miljenko (NK Lonja), Fešta Ivan (1 KU) (NK Milka Trnina),Fluka Ivan (NK Lonja) i Šimunović Filip (NK Croatia Nova Kapela)

2 Banović Dario (NK Dubrava), Bradić Tihomir (1 KU) (NK Dubrava), Dumbović Matej (NK Milka Trnina),Grgoić Ivica (1 KU) (NK Rakovec),Ivoš Ivan Marko (NK Lonja), Kovačević Antonio (NK Zvekovac),Kuninec Hrvoje (NK Lonja), Salaj Robert (NK Mladost Brezine), Vodopija Antonio (NK Croatia Nova Kapela) i Vodopija Filip (NK Sloboda Gradec)

1 Baček Fran (NK Rakovec), Baričević Antonio (1 KU) (NK Croatia Nova Kapela), Beljan Josip (NK Dubrava), Blažević Ivan (NK Milka Trnina), Boroša Antonio (NK Ban Jelačić (B)), Brkljačić Andrei (NK Dubrava), Čerkez Bojan (NK Rakovec), Čičević Antonio (NK Milka Trnina),Forgač Krešimir (NK Lonja), Gomerčić Josip (1 KU) (NK Gaj), Janeković Patrik (NK Milka Trnina), Kadrija Zaim (NK Milka Trnina), Kolar Marko (NK Lonja), Kuten Anđelko (NK Gaj), Malčić Alen (NK Graničar Tučenik) i Matejak Marcel (NK Dubrava)

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime