Gaj osvojio bod na gostovanju, iako su Kloštru dosuđena tri kaznena udarca

0
Komunalac add
  1. KOLO 1. ŽNL ISTOK PRVENSTVO 2021./22.

Ban Jelačić nije uspio zaustaviti Meštricu koja je osvojila sva tri boda u Banovu i zadržala lidersku poziciju s istim brojem bodova kao i drugoplasirani Vatrogasac koji je slavio u Novom Čiču. Gaj je u Ivanić Kloštru osvojio veliki bod protiv favoriziranog Kloštra kojem su dosuđena čak tri kaznena udarca. U Lonjici u derbiju su Lonja i Dubrava podijelili bodove. Posljednje plasirana Buna pobijedila je Rakovec koja se sada približila Ostrni. Posavec je minimalnim rezultatom svladao momčad Milke Trnine. Turopolje je porazilo domaću Ostrnu koja se nalazi u neizvjesnoj borbi za ostanak u prvoligaškom društvu.

Utakmica između Kloštra i Gaja imala je predigru u kojoj su gosti zatražili odgodu utakmice na koju su iz Ivanić Kloštra u početku dobili pristanak o čemu je izvješteno i rukovodstvo natjecanja. Međutim, već drugi dan stiže nova odluka u kojoj domaćin ne pristaje na odgodu pa je u Gaja nastala opća mobilizacija kako sastaviti momčad. Prvo poluvrijeme proteklo je jalovoj inicijativa domaćina dok se gosti disciplinirano brane. Prvi kazneni udarac za domaćina nije  realizirao Anto Filipović. Drugi je bio dosuđen u 53. minuti kojeg je obranio iskusni Tihomir Kosovec, ali je tom prigodom prerano utrčao u kazneni prostor Filip Belić koji je odbijenu loptu pospremio u gostujuću mrežu. Sudac Dario Anđel priznaje pogodak pa nastaje veliko negodovanje gostujućih igrača zbog neregularno postignutog zgoditka o čemu postoji i snimak koji se vrti pod društvenim mrežama.

Međutim, Gaj se nije predao nego je i dalje igrao krajnje požrtvovno i odgovorno te imao šanse za poravnanje rezultata koje gostujući napadači nisu iskoristili. Takva igra Gaja bila je ipak nagrađena izjednačenjem u sučevoj nadoknadi vremena u 90+3 minuti preko sveprisutnog Karla Šurmina koji zabija gol za izjednačenje. I kada se činilo da je utakmica završena, sudac Anđel je dosudio u 90+5 minuti i treći kazneni udarac za Kloštar. Tom prigodom bili su isključeni igrači Gaja Karlo Šurmin i Franjo Jaković zbog protivljenja takvoj odluci. Međutim, Tihomir Kosovec je obranio i po drugi puta kazneni udarac i tako se prometnuo u junaka utakmice. Gaj je više nego zasluženo odnio bod iz Ivanić Kloštra čiji su igrači ostavili srce na terenu vođeni mudrim taktičkim zamislima trenera Marijana Čokora. Kada jedna momčad ne realizira čak tri kaznena udarca na jednoj utakmici onda nešto ne štima u toj momčadi.Suđenje mladog Darija Anđela sa dosta grešaka i nesigurno pa bi bilo korisno da ga se malo „odmori“ jer je očito da se iza njega vuku repovi iz Banova i sada iz Ivanić Kloštra.

Derbi starih rivala između Lonje i Dubrave ispunio je sva očekivanja jer je utakmica bila uzbudljiva, neizvjesna i dramatična do samog završetka. Na kraju je svakoj momčadi pripao po bod, što je prema prikazanoj igri i najrealniji rezultat, iako su obje momčadi imale velike prigode da zabilježe pobjedu. Dubrava je stigla do rezultatske prednosti u 18. minuti iz brzog kontranapada kojeg je završio Martin Horvat koji je iz blizine postigao zgoditak. U 24. minuti Ivan Tandara je igrao rukom u vlastitom kaznenom prostoru pa je vrlo dobri sudac Stjepan Sučić dosudio kazneni udarac za Dubravu. Međutim, udarac Martina Horvata s bijele točke efektno je obranio vratar Tomo Bagarić. U eri domaćih napada u 67. minuti u gostujućem kaznenom prostoru srušen je Mario Simonović pa je Sučić opravdano po drugi puta dosudio najstrožu kaznu za Lonju, koju je sigurno realizirao Barišić i poravnao rezultat. Lonja je mogla do preokreta u 82. minuti kada je Karlo Severec dodao loptu Simonoviću kojem je šut s 5 m izvanredno obranio Boris Kozumplik pa je na kraju utakmica završila najpravednijim rezultatom 1:1.Sudačka trojka na čelu sa Stjepanom Sučićem korektno i vrlo dobro obavila sudački dio.

Poredak: 1. Meštrica 36, 2. Vatrogasac 36, 3. Kloštar 34, 4. Dubrava 26, 5. Turopolje 26, 6. Milka Trnina 26, 7. Ban Jelačić 23, 8. Dinamo Hidrel 21, 9.Gaj 19, 10. Lonja 19, 11. Posavec 17, 12. Rakovec 15, 13. Ostrna 9, 14. Buna 8.

 

Strijelci:

15 Horvat Martin (5 KU) (NK Dubrava)

12 Matković Damir (7 KU) (NK Vatrogasac (K)) i Uremović Saša (2 KU) (NK Ban Jelačić (B))

10 Galović Pavao (2 KU) (NK Meštrica)

9 Britvec Ivan (NK Meštrica) i Grgoić Ivica (1 KU) (NK Rakovec)

8 Jambrešić Jurica (NK Turopolje) i Kos Ivan (1 KU) (NK Turopolje)

7 GUEDES DOS SANTOS Pedro Henrique (NK Gaj), Milićević Jure (NK Kloštar), Pagadur Karlo (NK Meštrica) i Vranek Ivan (1 KU) (NK Posavec)

6 Galović Tin (NK Ostrna), Kuten Anđelko (NK Gaj), Mihaljević Nikola (6 KU) (NK Milka Trnina), Mučić Matija (NK Kloštar) i Novak Marko (NK Vatrogasac (K))

5 Augustić Bruno (NK Meštrica), Huđber Robert (NK Buna), Škrinjar Domagoj (NK Ban Jelačić (B)) i Zorić Robert (NK Dinamo Hidrel)

4 Antunović Ivan (NK Vatrogasac (K)), Bradić Tihomir (NK Dubrava), Đuksi Filip (1 KU) (NK Dinamo Hidrel), Karlović Matej (2 KU) (NK Turopolje), Košutić Krešimir (NK Meštrica), Krajinović Antonio (2 KU) (NK Posavec), Nestić Matija (1 KU) (NK Ostrna), Salaj Robert (NK Rakovec), Šejić Andreas (NK Turopolje) Starčević Mislav (NK Dinamo Hidrel) i Žugaj Martin (NK Dinamo Hidrel) 3 Baček Luka (NK Rakovec), Barišić Andrija (2 KU) (NK Lonja), Ćehić Emanuel (NK Kloštar), Čerkez Bojan (NK Gaj), Fešta Ivan (NK Milka Trnina), Gomerčić Mišel (NK Gaj), Horvat Karlo (NK Dubrava), Hren Matej (NK Ban Jelačić (B)), Ivanković Dominik (NK Kloštar), Maksimović Igor (NK Lonja), Malekinušić Filip (NK Milka Trnina), Starčević Marijo (NK Buna), Štefner Toni (NK Vatrogasac (K)), Stuparić Silvio (1 KU) (NK Milka Trnina), Šurmin Karlo (NK Gaj) i Topalović Marko (NK Dinamo Hidrel) itd.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime