Gaj na krilima Pedra, Kutena i Šurmina do pobjede protiv Rakovca 6:2

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 12. KOLO 1. ŽNL ISTOK

GAJ  – RAKOVEC 6 : 2

GAJ. Igralište NK Rakovec. Gledatelja 50.

Sudac: Matija Spudić (Ivanić-Grad) 8. Pomoćnici: Dario Pranjić (Dugo Selo) i Josip Očić (Bunjani).

Delegat: Zdravko Crnčić (Vrbovec).

STRIJELCI: 1:1 Kosovec (38 11m), 1:1 Krvarić (44), 2:1 Pedro (60), 3:1 Kuten (63), 4:1 Pedro (70), 4:2 I. Grgoić (74), 5:2 S. Čerkez (88), 6:2, Pedro (89).

GAJ: Kosovec 7, Šurmin 8, Leljak 7, Subić 7,5, Tomić 7,5, J. Gomerčić 7,5, Pedro 9, M. Gomerčić 7,5,  Kuten 8,  D. Benko 7,5, (od 74. S. Čerkez -), B. Čerkez – (od 33. S. Grgoić 7).

TRENER: Tomislav Biškupec7,5.

RAKOVEC: Jurić 6, I. Novoselec 6, Očić 6,5, Hren 6, (od 46. M. Jaić 6,5), N. Jaić 6, Krvarić 7, Pajur 6,5, A. Novoselec 7, Radotović 6,5, Baček 6, I. Grgoić 7,5.

TRENER: Željko Radotović6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Pedro Henrique.

U derbiju između Gaja i Rakovca u jednoj otvorenoj i napadačkoj igri, utakmica je pripala domaćinu, koji je u svojim redovima imao raspoložene napadače Pedra Henriquea, Anđelka Kutena i Karla Šurmina, koji su maestralno odigrali utakmicu i najviše doprinijeli domaćoj pobjedi. Rakovec nije bio tako slab kako prikazuje rezultat, ali propusti u njihovoj igri bili su kažnjeni od strane domaćina, koji su ovaj puta debelo naplatili sve domaće nesretne ovosezonske poraze.

Na početku ispitivanja snaga Gaj je uputio par udaraca koje je sigurno pokupio vratar Mijo Jurić. Prvu ozbiljni napad izveli su gosti u 10. minuti jer je Ivica Grgoić pobjegao po lijevoj strani i uputio udarac s 12 m kojeg je krajnjim naporom iskusni Kosovec skrenuo u korner. Ivica Grgoić je u 16. minuti izveo slobodni udarac s 20 m kojeg je Kosovec obranio, ali je lopta završila na lijevoj stativi. Pedro je u 21. minuti probio po lijevoj strani i ubacio loptu koju je Kuten s 8 m zahvatio glavom, ali je Jurić obranio udarac. Prodor Bojana Čerkeza u 24. minuti po desnoj strani, nakon čega je uslijedio udarac koji je završio na prečki. Pedro je ubacio u 28. minuti s lijeve strane, loptu je tukao Kuten, a još bolju obranu napravio Jurić. Na žalost Gaja u 33. minuti zbog ozljede njihov ponajbolji igrač Bojan Čerkez morao je napustiti igru. U 38. minuti Pedro je bio srušen u gostujućem kaznenom prostoru pa je sudac Matija Spudić dosudio najstrožu kaznu za domaćina. Vratar Kosovec je sigurno izveo kazneni udarac za vodstvo Gaja. Lijepu akciju u 44. minuti izveli su nogometaši Rakovca u kojoj je Grgoić izbacio Očića po lijevoj strani,uslijedila je povratna lopta, koju je s 20 m snažno i neobranjivo pogodio Krvarić u desni donji kut.

Šurmin se driblingom u 47. minuti riješio svojeg čuvara i potom ubacio loptu s desne strane, Pedro pucao, a Jurić uhvatio loptu. Iako su gosti bolje otvorili drugo poluvrijeme, imali inicijativu u vršili pritisak prema domaćim vratima, Gaj je ponovo stigao do rezultatske prednosti u 60. minuti. Šurmin je ubacio s desne strane, Kuten proslijedio loptu do Pedra koji s 7 m postiže zgoditak. Gaj je prelomio utakmicu u 63. minuti jer je Šurmin centrirao s desne strane, Mišel Gomečić je potom asistirao Kutenu koji s 11 m pogađa u desni gornji kut. Smušenost gostujuće obrane iskoristio je Šurmin u 70. minuti koji je izbacio Pedra koji je s 10-tak m rutinski zabio gol. Najbolji igrač Rakovca Ivica Grgoić je u 74. minuti postigao prekrasan gol iz slobodnog udarca s 20 m u lijevi donji kut za smanjenje rezultata. Igrači Rakovca su ponovo zagospodarili terenom i svi krenuli u napad pa je Ivica Grgoić snažno odapeo u 77. minuti s ruba kaznenog prostora i lopta je prohujala tih uz lijevu vratnicu. Bačekov ubačaj s lijeve strane u 81. minuti zahvatio je glavom Alen Novoselec s 7 m, ali je lopta završila iznad prečke. U takvoj otvorenoj igri i domaćin je imao svoje šanse pa je Šurmin u 84. minuti 35 m pogodio prečku. Alen Novoselec je u 85. minuti s 15 m šutirao pored lijeve domaće stative. U samom finišu utakmice kada je Rakovec sve svoje snage gurnuo u napad primio je još dva zgoditka. Pedro je u 88. minuti pobjegao po lijevoj strani, dodao Kutenu koji je ponovo bio u ulozi asistenta pa Siniši Čerkezu nije bilo teško da iz blizine postigne gol. Najljepši trenutak na utakmici priredio je u 89. minuti najbolji igrač utakmice Pedro, koji je primio loptu na 40 m i potom u slalomu predriblao tri gostujuća i postigao hat-trick za uvjerljivu pobjedu Gaja 6:2.

U jednoj fer i korektnoj utakmici požutjeli su: Stjepan Grgoić kod Gaja i Luka Baček kod Rakovca.

Nogometaši Gaja i Rakovca zaslužili su pljesak navijača na otvorenoj sceni jer su odigrali jednu lijepu i atraktivnu utakmicu u  kojoj je bio cilj postići zgoditak više od protivnika i time odigrali ljepoticu kola jer je viđeno 8 golova, sijaset efektnih obrana i nogometnih majstorija.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime