Gabriel Tkalčić srebrni na međunarodnom bodybuilding natjecanju Arnold Classic Europe u Sevilli

0
Komunalac add

Mladi član vrbovečkog Bodybuilding kluba Aero fit, Gabriel Tkalčić, osvojio je u juniorskoj konkurenciji na međunarodnom natjecanju “Arnold Classic Europe” u Sevilli srebrnu medalju. Osvajanje srebrnog odličja nije samo veliki uspjeh za perspektivnom sportaša Gabriela Tkalčića i za njegov klub, nego je to i promocija vrbovečkog sporta i samog Grada Vrbovca. Međunarodni natjecanje održalo se od 15. do 18. rujna 2022. godine u španjolskoj Sevilli na kojem su se natjecala poznata imena iz svjetskog bodybuilding sporta u seniorskoj i juniorskoj kategoriji.

U povodu osvajanja srebrne medalje i na tom velikom međunarodnom juniorskom uspjehu u Španjolskoj, razgovarali smo s Gabrijelom Tkalčićem.

Ostvarili ste veliki uspjeh u Sevilli osvajanjem srebrne medalje u juniorskoj kategoriji. Koliko Vam znači taj međunarodni uspjeh i koliko Vas to motivira u daljnjoj sportskoj karijeri?

Samo osvajanje medalje, na Arnold Classicu Europe, a k tome još srebrne je veliki uspjeh i stepenica više naspram prošle godine kada sam uzeo broncu. Napredak je ostvaren. Nastupio sam sa 5kg više nego prošle godine, što je izrazito velika količina dobivene mišićne mase u godinu dana. Motivacija u daljnjoj karijeri kod mene nije upitna. Sportaš sam od svoje pete godine i to je nešto sto mi je usađeno. Bodybuilding volim i živim svakodnevno, a natjecateljski bodybuilding je periodičan.

Pojasnite o kakvom se međunarodnom rangu natjecanja radi te kakva je konkurencija bila ove godine.

Konkurencija ove godine je bila izuzetna kao i prošle. Arnold Classic Europa je jedno od najjačih natjecanje u IFBB federaciji na koje dolaze ljudi iz čitavog svijeta. Mi natjecatelji ga po važnosti svrstavamo odmah ispod Svjetskog prvenstva jer je to jedna od velikih titula bodybuildinga.

Molim Vas opišite nam svoje početke, odnosno kad ste počeli baviti bodybuildingom?

Uz bodybuilding sam odrastao. Tata i mama su radili u fitnessu još dok sam imao dvije godine. Osobna ljubav sa željezom u teretani se stvorila 2010. godine kad sam započeo fizičke pripreme za prvenstvo Hrvatske u hrvanju. Do 2017. godine je bila konstanta borba između ljubavi prema hrvanju i bodybuildingu. Kad sam završio kadetsku karijeru u hrvanju sa više titula prvaka Hrvatske i međunarodnih medalja, odlučio sam da je vrijeme da juniorsku karijeru gradim u bodybuildingu.

 I na kraju, kakvi su Vam sportski planovi u budućnosti?

Daljnji planovi su uzeti pauzu od natjecanja dvije godine i poraditi na mišićnoj masi i detaljima. Bodybuilding je maratonski sport koji zahtjeva predanost, strpljenje i volju. Natjecatelji se za jedan nastup nekada spremaju čak i dvije do tri godine. Juniorsku karijeru sam završio s dvije medalje na jednom od najjačih međunarodnih natjecanja u našoj Federaciji. U prosincu punim 23 godine i prelazim u seniore. U razgovoru sa zaručnicom, koja mi je ujedno i trenerica, zaključili smo da je moja seniorska kategorija bodybuilding do 95kg. To je američka 212 kategorija. Postoji mogućnost za prelaskom u američku NPC federaciju, ganjanja PRO CARD-a (titule profesionalnog bodybuildera) i kvalificiranja za jedno od najvećih natjecanja u bodybuildingu – mr. Olympia.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime