Gabriel Tkalčić nastupa na međunarodnom bodybuilding natjecanju u Španjolskoj

0
Komunalac add

Vrbovečki perspektivni sportaš u bodybuildingu, član BK Aero fit, Gabriel Tkalčić, nastupa na međunarodnom natjecanju “Arnold Classic Europe” koja se održava od 15. do 18. rujna 2022. godine u Sevilli. Inače Gabriel Tkalčić je bio hrvatski reprezentativac u mlađim kategorijama u hrvanju, powerliftingu i bodybuildingu. “Arnold Classic Europe” okuplja samu kremu svjetskog bodybuilding sporta u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.

Povodom odlaska na međunarodno natjecanje u Španjolsku u kratkom razgovoru Gabriel Tkalčić je dao izjavu o provedenim pripremama i sportskim očekivanjima u Sevilli.

Koje ste rezultate postigli na prošlogodišnjem natjecanju u Španjolskoj i u kojim kategorijama?

Prošle godine sam nastupio na Arnold Classic Europe u dvije kategorije. Nastupio sam u kategoriji bodybuilding juniori preko 75 kg i osvojio brončanu medalju. U seniorskoj kategoriji do 85 kg, kao junioru, su mi nedostajala samo 3 boda da uđem u finalno natjecanje.

Kako su protekle priprema za ovogodišnje natjecanje u Španjolskoj?

Ove godine su pripreme prošle malo teže zbog većeg opsega obaveza oko posla. No, tu su mi pomogli moji novi sponzori “Shopbuilder” s kojima sam započeo suradnju ovo ljeto. Također, ove godine se pripremam sam i pomaže mi moja djevojka u glavnim odlukama. Pogotovo sada pred natjecanje kada kao natjecatelj nemam najrealniju sliku natjecateljske forme.

Kakve rezultate očekujete ove godine u Sevilli?

Ove godine je konkurencija stvarno jaka, koliko sam popratio. Nemam iskreno očekivanja jer u bodybuildingu nikada ne znaš što se može desiti zadnjih sat vremena pred izlazak na pozornicu. Ono što mogu reći, da otkada sam dobio broncu oko vrata prošle godine, već sam idući dan išao na trening i davao sve do sada 120 posto od sebe da budem još bolji ove godine. Koje će to mjesto biti u juniorskoj konkurenciji preko 75 kg, to ćemo vidjeti kada obavimo posao do kraja na pozornici.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime