Fotografija „Tri ceste“ iz Zagrebačke županije osvojila drugo mjesto

0
Komunalac add

Stigli su rezultati ovogodišnjeg fotonatječaja „Volim svoju županiju“ na kojem je fotografija uslikana u Zagrebačkoj županiji osvojila drugo mjesto.

Odlukom stručnog žirija pobjedu je odnijela fotografija „Ljubav“ autora Lea Lendića iz Splitsko-dalmatinske županije. Drugo mjesto dodijeljeno je Tomislavu Jugkalu iz Zagrebačke županije za fotografiju „Tri ceste“, a treće Mariji Čehko iz Sisačko-moslavačke županije za fotografiju „Igre prijestolja u Lonjskom polju“.

Ovo je šesta godina zaredom da Hrvatska zajednica županija provodi ovaj fotonatječaj čiji je cilj promovirati ljepote i lokalne posebnosti županija, kao i probuditi regionalni identitet te osigurati prepoznatljivost svake županije. Na natječaj, koji je bio otvoren od 15. do 29. ožujka mogli su se prijaviti i amateri profesionalni fotografi, a sveukupno je pristigao rekordan broj fotografija – gotovo njih 2700!

Raznolikost pristiglih fotografija pohvalila je profesionalna fotografkinja, predsjednica stručnog žirija ovog fotonatječaja, Mare Milin. „Imamo krajolike, tradiciju, životinje, a prije svega – ljude, što smo i željeli postići ovim projektom. Prvi puta na prvom mjestu od provedbe natječaja imamo ljudski lik, a slika je čista emocija“, ističe Milin.

Galeriju najboljih fotografija prema ovogodišnjem izboru možete pogledati ovdje.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime