FOTO Združena vatrogasna vježba “Vrbovec 2022.”

0
Komunalac add

Vrbovečki vatrogasci ne miruju nego konstantno provjeravaju spremnost, mobilnost i učinkovitost postupanja. Vježbe koje provode diljem grada Vrbovca je samo dokaz njihovog životnog odricanja i požrtvovnosti da priskoče uvijek i svakome u pomoć u nedaći i teškim životnim nesrećama.

Terensko-pokazna vatrogasna vježba „Vrbovec 2022.“ je bila izvedena sukladno odluci zapovjedništva Vatrogasne zajednice grada Vrbovca, od 3. lipnja 2022. godine, te u sklopu provedbe operativnog plana rada VZG Vrbovec za 2022.godinu. Vježba je održana u prostoru dječjeg vrtića u Ulici Eugena de Piennesa u Vrbovcu. Organizator vježbe je bila Vatrogasna zajednica grada Vrbovca u kojoj su sudjelovali: DVD Vrbovec (6 vatrogasaca), DVD Gaj (3), DVD Luka (3), DVD Peskovec (3) i DVD Brčevec (3). Vježbom je rukovodio zapovjednik VZG-a Vrbovca, zapovjednik Kristijan Košak.

Opći cilj vježbe je bio provjera pripremljenosti i osposobljenosti pripadnika dobrovoljnihvatrogasnih društava VZG-a Vrbovca i zaposlenih osoba u Dječjem vrtiću zaduženih zaevakuaciju djece. Istodobno se vršilo i snalaženje i međusobno djelovanje vatrogasnih društava ukoliko dođe do velikog događaja ipotrebe intervencije s više snaga u kratkom vremenu.

Dopunski ciljevi vježbe bili su:

  1. uvježbavanje koordiniranog djelovanja više DVD-a s područja djelovanjaVZG-a Vrbovec,
  2. uvježbavanje sustava uzbunjivanja i sustava veza na terenu,
  3. uvježbavanje sustava zapovijedanja na intervencijama,
  4. upoznavanje s vatrogasnom opremom i tehnikom kojom raspolažu pojedini DVD-i, teljudstvom u pojedinim DVD-ima

Osnovna zadaća vježbe je bila provjera usklađenog i profesionalnog djelovanje dobrovoljnih vatrogasnih snaga VZG-a Vrbovca  te ostalih službi, kao i uvježbavanje raznih događaja,odnosno velikih intervencija, gdje je potrebno puno ljudstva i gdje se koriste podaci s tehničkih sustava zaštite.

Vježbu su pozorno pratili predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek, županijski zapovjednik Boris Fabijanić i zapovjednik DVD-a Vrbovec, Marijan Krznar. Nakon završene vatrogasne akcije uslijedilo je kratko druženje vrbovečkih vatrogasaca sa djecom i djelatnicama dječjeg vrtića. Dakako, nakon svega toga uslijedila je i  pomna analiza uspješnosti vatrogasne vježbe društava GZV-a Vrbovca.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime