FOTO Vrbovečki vrtićanci i školarci proslavili Dan planeta Zemlje

0
Komunalac add

U sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje danas je u gradskom parku održan prigodni program pod nazivom “Ljubav zemlji” te je otvorena 5. izložba dječjih zastavica. Mališani Dječjeg vrtića Vrbovec, Dječjeg vrtića Dobri te učenici OŠ Krunoslava Kutena izveli su plesne i pjevačke točke kao i nekoliko recitacija. Programu je prisustvovao i vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj koji je prigodnim riječima pozdravio okupljene.

Skupine iz Dječjeg vrtića Vrbovec, Točkice, Zvjezdice i Lavići razveselili su publiku pjesmicama „Veselo, veselo“ i „Zapjevala ptica sjenica“, a recitirali su i recitaciju „Planeta Zemlja“. Mališani Dječjeg vrtića Dobri također su izveli plesnu i pjevačku točku. Učenici OŠ Krunoslava Kutena recitirali su „Smeće se nameće“ i „Jedini dom“.

Inače, u gradskom parku postavljeno je ukupno 54 zastavica sa motivima prirode, a koje su izradila djeca Dječjeg vrtića Dobri i Dječjeg vrtića Vrbovec, učenici OŠ Krunoslava Kutena i OŠ Marije Jurić Zagorke, učenici Područnih škola Lonjica, Poljana, Negovec, Poljanski Lug, Rakovec, Dijaneš, Gornji Tkalec, Preseka i Banovo, učenici Srednje škole Vrbovec kao i polaznici slikarske radionice Udruge Artoratorij. Na zastavicama prevladavaju proljetnice i proljetni motivi, a izrađene su u tehnici akrilik na platnu. Zastavice će biti izložene u parku do 17. lipnja.

Program povodom Dana planeta Zemlje i ove je godine tradicionalno organiziralo Pučko otvoreno učilište Vrbovec uz potporu Grada Vrbovca i Zagrebačke županije. Učilište i na filatelistički način obilježava Dan planeta Zemlje. Stoga je u vrbovečkoj pošti danas u upotrebi prigodni poštanski žig s crtežom božikovine te će tijekom današnjeg dana iz pošte otputovati mnoga pisma i druge pošiljke s ovim prigodnim žigom.

Dan planeta Zemlje obilježava se danas diljem svijeta, a tema ovogodišnjeg obilježavanja je „Planet protiv plastike“. Događaji koji se održavaju širom svijeta usmjereni su na potporu zaštiti okoliša, čime se nastoji ujediniti i osvijestiti ljude o važnosti ekoloških tema i pitanja. Klimatska kriza postaje sve ozbiljnija, stoga je sada važnije nego ikada, da se Dan planeta Zemlje promatra kao poticaj na akciju za stvarnu borbu protiv klimatske krize i akciju za spas Zemlje, uz poruku „Budimo zahvalni Zemlji na svemu što nam pruža i čuvajmo je, jer ona je jedini planet koji imamo“.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime