FOTO Vrbovečki srednjoškolci proslavili Dan škole

0
Komunalac add

Srednja škola Vrbovec danas obilježava Dan škole i Dan otvorenih vrata. Učenici i njihovi profesori pripremili su zaista bogat i zanimljiv cjelodnevni program.

U predvorju škole predstavljen je rad Učeničke zadruge Vida. Učenici raznih usmjerenja u učionicama su pripremili brojne prezentacije svojih školskih projekata, izložbe i kvizove (matematika, ekonomisti, prehrana i ugostiteljstvo, prirodne znanosti, strani jezici, hrvatski jezik, strojarstvo, društveno-humanistički predmeti).

Učenici kuhari prikazali su vještine flambiranja slanih i slatkih jela, a konobari vještine spravljanja bezalkoholnih koktela.

Ekonomisti su organizirali virtualni sajam vježbeničkih tvrtki, dok su učenici strojari prezentirali svoja zanimanja putem letaka, brošure video materijala te interaktivnih igara. Organiziran je i štand Regionalnog centra kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu – Industrija 4.0.

U informatičkoj učionici održan je Escape room, namijenjen svima koji žele testirati logičko opažanje i zaključivanje.

U programu su  praktični radovi i pokusi iz kemije, biologije i fizike, slaganje i programiranje robota. Prikazani su i školski projekti učenika iz engleskog jezika Fairytales, Literature and film, Fake news te sve prednosti učenja njemačkog jezika.

Srednja škola priredila je i zabavan sportski program. Snage u futsalu odmjerili su učenici i profesori, organizirano je prvenstvo u badmintonu i stolnom tenisu. Likovnjaci su oslikali zid ispred Srednje škole Vrbovec u sklopu radionice “Crta, crta, crtica, nastala je sličica”.

Školu je danas obišao i zamjenik gradonačelnika Marko Belošević u društvu pročelnice Službe za opće poslove Grada Vrbovca Andreje Tanasković, ravnateljice Srednje škole Vrbovec Mirjane Pušić i ravnateljice OŠ Marije Jurić Zagorke Edine Operte.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime