FOTO Vrbovečka likovna kolonija okupila 18 umjetnika

0
Komunalac add

Na jezeru Bajer u nedjelju je održana Vrbovečka likovna kolonija u organizaciji Turističke zajednice Grada Vrbovca i udruge Artoratorij. Vrbovečki umjetnici i studenti Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu oslikali su pet okvira i ploča dimenzija 2000×1500 mm.

Oslikavanje nije bilo ograničeno temom i motivima već je svaki rad izraz osobnog karaktera umjetnika inspiriran prirodnim ljepotama okruženja i vrbovečkog kraja.

Oslikani paneli će krasiti šetnicu jezera kao uvod u projekt revitalizacije grada uličnom umjetnošću, rekla je direktorica Turističke zajednice Jasna Benedik. –Likovna kolonija je uspješno održana, vrijeme nas je poslužilo i druženje je proteklo u odličnoj atmosferi. Ovo je lijep početak naše suradnje sa studentima Akademije likovnih umjetnosti. Naravno, kuhao se i nezaobilazan prvomajski grah. Sljedeće godine planiramo organizirati još veću likovnu koloniju te događanja proširiti i po gradu – najavila je Benedik.

Vrbovečka likovna kolonija ponovno je pokrenuta 2021. godine, nakon 13 godina pauze, na tragu tradicionalnih Vrbovečkih likovnih susreta održavanih dugi niz godina prije toga.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime