FOTO Veličanstveni koncert Limene glazbe i mažoretkinja povodom 100. obljetnice muziciranja

0
Komunalac add

Limena glazba i mažoretkinje Vrbovec večeras su održali 22. tradicionalni Božićni koncert u prepunoj dvorani OŠ Marije Jurić Zagorke. Koncertom je Limena glazba proslavila 100. obljetnicu muziciranja pa je stoga i ovogodišnji koncert nazvan „Doživjeti stotu“. Obljetnicu su proslavili u velikom stilu i za vrbovečku publiku priredili su pravi spektakl.

U sklopu programa Limenjaci i mažoretkinje izveli su ukupno 19 točaka. Orkestrom su kroz godine ravnali brojni dirigenti pa su neki od njih, kao i gosti, večeras ponovo preuzeli tu ulogu. Na koncertu su dirigirali: David Horvatić, Josip Kapović, Jurica Bažant, Zlatko Herček, Hrvoje Herček, Andrea Štajminger, Krešimir Jakopec i Josip Hrastić. Na repertoaru su bile domaće i strane skladbe. Gost koncerta bio je i Mateo Bajić koji je, uz pratnju orkestra, izveo popularnu pjesmu „Moj lipi anđele“.

Svojim plesnim točkama publiku su oduševile mažoretkinje svih uzrasta. Trenerice Veronika Remenarić i Nika Kirša pripremile su koreografiju za kadetkinje C, Petra Sišćan i Lea Antolić osmislile su koreografiju za kadetkinje D, Josipa Ivančan i Eva Husain za kadetkinje A, Nikolina Kornet i Ivona Kostiha za seniorke, Barbara Jezerčić i Sofija Ipša pripremile su kadetkinje B, a Klara Jelen i Lorena Besedić osmislile su koreografiju za juniorke.

Predsjednik društva Tomislav Puđa i voditeljica mažoretkinja Nikolina Kornet također su dali obol večerašnjem spektaklu. Za izradu scenografije zaslužna je Renata Pisačić, a za šminku i frizuru Ilonka Kurtanjek Vicković, Lea Juren i Dunja Stocca. Program je vodio Želimir Štefanović.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime