FOTO U Rakovcu svečano proslavljeno 160 godina škole

0
Komunalac add

Mještani jedne od najmanjih općina u Zagrebačkoj županiji proslavili su danas veliki jubilej, 160 godina Područne škole Rakovec. Pučka škola u Rakovcu utemeljena je davne 1859. godine, a danas djeca koja pohađaju ovu školu uživaju u standardu obrazovanja kakvim se mogu pohvaliti samo rijetki. Imaju jednosmjensku nastavu u obnovljenoj školi koja je opremljena svom potrebnom informatičkom opremom, pametnom učionicom, nastavom robotike, 3D printerima, a prije dvije godine izgrađena je i nova sportska dvorana.

Svečanoj proslavi prisustvovali su brojni uzvanici i gosti, uključujući i župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića i pomoćnika ministrice obrazovanja Momira Karina. Nakon priredbe koju su pripremili učitelji i učenici, gosti su obišli izložbu o povijesti, sadašnjosti i budućnosti škole u Rakovcu te novouređenu školsku kuhinju, koja je opremljena po HACCAP standardu, čime se stvaraju uvjeti za pripremu toplih obroka za učenike, ali i za organizaciju produženog boravka u školi Rakovec.

Nakon obilaska škole župan Kožić je istaknuo kako se još jednom uvjerio da mala općina može pametnim upravljanjem osigurati kvalitetan život za svoje žitelje. –Posebno za djecu koja u ovoj školi imaju sve uvjete obrazovanja, a možda i više nego neke škole u velikim gradovima – rekao je Kožić.

U postizanje ovakvog obrazovnog standarda uložili smo velike napore, naglasila je načelnica Općine Rakovec Brankica Benc. –Cilj nam je pružiti jednake mogućnosti učenicima, osiguravajući im dostupnost prilikama koje pruža današnja znanost i tehnologija. Zahvaljujem i Zagrebačkoj županiji na pomoći u opremanju naše škole, kao i Ministarstvu regionalnog razvoja – poručila je Benc.

Svi projekti nailaze na plodno tlo, jer Područna škola u Rakovcu danas ima najveći broj učenika nego ikad, 116 đaka od 1. do 8. razreda, a prije 160 godina u školu ih je krenulo 62.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime