FOTO Svečanom sjednicom proslavljen Dan općine Gradec i Župe Ranjenog Isusa

0
Komunalac add

U Gradecu je danas proslavljen Dan Općine i blagdan Uzvišenja sv. Križa Župe Ranjenog Isusa. Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća održanoj u perivoju Biskupskog dvorca u centru Gradeca, okupili su se brojni uzvanici i gosti. Sjednici su nazočili izaslanik predsjednika RH Zorana Milanovića gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj, izaslanik predsjednika Vlade RH Andrije Plenkovića župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, načelnici susjednih i prijateljskih općina te predstavnici poslovnih subjekata i civilnog društva.

Načelnica općine Ljubica Ambrušec na sjednici je govorila o brojnim realiziranim projektima, koji su unaprijedili razvoj cijelog kraja. –Nizali su se projekti i radni sati koje smo odrađivali, što je najvažnije jednako kroz svih 20 naselja naše općine. Kroz adaptaciju, rekonstrukciju i uređenje društvenih i vatrogasnih domova, lovačkih i ribolovnih objekata, pošte, uređenje zgrade naše općine, izgradnja vatrogasnog spremišta, asfaltiranje novih i postojećih cesta, mostova, nogostupa, izgradnja novog dječjeg vrtića – navela je načelnica neke od brojnih projekata realiziranih na području općine u protekla dva mandata te zahvalila mještanima koji su joj ponovno ukazali povjerenje za sljedeće četiri godine na čelu općine.

Načelnica Ambrušec najavila je i projekte u pripremi. –Ovih smo dana potpisali ugovor sa Županijskim cestama za izgradnju nekoliko novih lokalnih cesta. Spremni su projekti za potpunu obnovu našeg Biskupskog dvorca, čekamo raspisivanje natječaja iz Ministarstva kulture. U pripremi su projekti za izgradnju nogostupa kroz četiri naselja Gradec, Gradečki Pavlovec, Cugovec i Haganj, koji će koštati milijunske iznose, a povlačit ćemo ih iz fondova EU – naglasila je načelnica Ambrušec i na kraju svim suradnicima i partnerima zahvalila na uspješnoj suradnji.

Na brojnim uspješno realiziranim projektima načelnici je čestitao izaslanik predsjednika RH Zorana Milanovića gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj. –Čast mi je pozdraviti vas u ime predsjednika Zorana Milanovića i u ime Grada Vrbovca. Kada sam postao gradonačelnik i došao na prvu svečanu sjednicu Općine Gradec bio sam zaista impresioniran svime što je Ljubica radila, tada sam poželio biti jednako uspješan jednog dana. S vremenom čovjek doživi i neke svoje uspjehe, pomisliš da si sustigao svoje uzore i da smo sada isti. Onda smo radili na jednom zajedničkom projektu i Ljubica je samnom pomela pod, pokazala mi je kako se rade neke stvari i sve to riješila ona sama. Drago mi je da je tako uspješna, da i dalje imam uzor u susjedstvu. Svima nama počasti koje primamo brzo udare u glavu, no važno je da budemo iskreni i pošteni. Jedan čelnik naše metropole, kojeg više nema, hvalili su ga i slavili, a danas ti isti njegovi suradnici trenutno svi šute o tome. To nam je svima pouka – poručio je Kralj.

Čestitkama se pridružio i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. –Čestitam na svim projektima i siguran sam da će ih biti još, prije svega onih koji se prijavljuju na EU fondove. U budućnosti nas čekaju izuzetno visoka sredstva, negdje oko 30 milijardi eura. S takvim sredstvima, ako ih povučemo, možemo značajno razvijati gospodarstvo, posebno u manjim općinama i sredinama, jedna od tih bit će sigurno i općina Gradec. Pomaže vam i Zagrebačka županija, u proračunu smo osigurali 27 milijuna kuna za općine i gradove, to su puno veća sredstva u odnosu na izdvajanja drugih županija – naglasio je Kožić.

U ime gradonačelnika i načelnika susjednih gradova i općina, Dan općine Gradec čestitao je načelnik općine Sveti Ivan Žabno Nenad Bošnjak. –Iskrene čestite vodstvu općine i svim mještanima. Načelnica Ambrušec ima jedno veliko srce koje dijeli sa svima vama radeći na projektima za dobrobit vaše općine – rekao je Bošnjak.

Okupljenima se obratio i novi župnik župe Ranjenog Isusa u Gradec Damir Burlić te svim mještanima poželio sretan Dan općine. Na sjednici su dodijeljena i priznanja zaslužnim građanima. Priznanja su primili Marica Kozumplik, Vladimir Mesar i VIS Gratia. Dobitnik godišnje nagrade Općine Gradec je Gabrijel Pavić. Dobitnik nagrade za životno djelo je umirovljeni župnik župe Ranjenog Isusa u Gradecu Stjepan Matoić. Počasnim građaninom proglašen je direktor tvrtke Vatropromet Zagreb Nenad Radojčić, koji je u ime svih nagrađenih zahvalio na priznanjima.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime