FOTO Svečanom sjednicom obilježen Dan općine Gradec

0
Komunalac add

U Gradecu je danas proslavljen Dan Općine i blagdan Uzvišenja sv. Križa Župe Ranjenog Isusa. Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća okupili su se brojni uzvanici i gosti. Sjednici su nazočili izaslanica predsjednika RH Zorana Milanovića Melita Mulić, saborski zastupnik i načelnik općine Dubrava Tomislav Okroša, izaslanik predsjednice Županijske skupštine Martine Glasnović Dražen Draganić, počasni građanin Općine Gradec general Mladen Markač, načelnici susjednih i prijateljskih općina te predstavnici poslovnih subjekata i civilnog društva.

Načelnica općine Ljubica Ambrušec na sjednici je govorila o brojnim realiziranim projektima, koji su unaprijedili razvoj cijelog kraja. –Kroz adaptaciju, rekonstrukciju i uređenje društvenih i vatrogasnih domova, lovačkih i ribolovnih objekata, pošte, uređenje zgrade naše općine, izgradnja vatrogasnog spremišta, asfaltiranje novih i postojećih cesta, mostova, nogostupa, izgradnja našeg novog dječjeg vrtića, uređenja puteva, mjesnog i tri područna groblja i adaptacija mrtvačnica, obnova kapelica, rekonstrukcija javne rasvjete u svim naseljima, uređenje područnih škola. Sve to s ciljem da našim žiteljima osiguramo što kvalitetniji život i zaustavimo odlazak mladih  – navela je načelnica neke od brojnih projekata realiziranih na području općine. Podsjetila je i na projekt potpune obnove biskupskog dvorca, koji je spreman te se nada kako će uskoro krenuti u realizaciju uz potporu Ministarstva kulture. –U pripremi je projektiranje i ishođenje dozvola za izgradnju nogostupa kroz Gradec, Gradečki Pavlovec, Cugovec i Haganj, koji će stajati milijunske iznose, a povlačit ćemo ih iz fondova EU – naglasila je Ambrušec.

Na brojnim uspješno realiziranim projektima načelnici je čestitala izaslanica predsjednika RH Zorana Milanovića Melita Mulić. –Dolaskom u vašu općinu pomislila sam kako je ovo prekrasan kraj, za što je trebalo zaista puno rada i upornosti i vašeg vodstva zbog kojeg Gradec danas tako izgleda i na tome vam iskreno čestitam. Za sve dobre projekte otvorena su vam u svakom slučaju vrata Ureda predsjednika – istaknula je Mulić.

Dan općine žiteljima je čestitao saborski zastupnik i načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša. –Ovo je zaista prekrasan kraj, zelena oaza nadomak grada Zagreba sa svim preduvjetima za lijep obiteljski život. Čestitam vodstvu općine na odličnim rezultatima i čestitam svim dobitnicima općinskih priznanja te načelnici posebno zahvaljujem što se sjetila i naših poginulih branitelja – rekao je Okroša. Dan općine i blagdan Uzvišenja sv. Križa Župe Ranjenog Isusa čestitali su i načelnica općine Rakovec Brankica Benc te izaslanik predsjednice Županijske skupštine Dražen Draganić.

Svečanu sjednicu obilježila je dodjela priznanja i zahvalnica općine Gradec. Nagrađeni su Vatrogasna zajednica općine Gradec, DVD Gradec, DVD Haganj, DVD Cugovec, DVD Veliki Brezovec, DVD Repinec, Glogoški print, rukometaš Marko Prošenski, Streljački klub Trap Gradec, Športsko-ribolovna udruga Črnec, NK Sloboda Gradec, OPG Stjepan Latinović, OPG Ježić Đuro, učenica OŠ Grigora Viteza u Svetom Ivanu Žabnom Ivona Kump, učenici OŠ Gradec Nika Loborec, Iva Kazanec i Maxim Noel Matijašić. Nagrade za životno djelo posthumno su dodijeljene poginulim braniteljima Petru Filipčiću i Ivanu Kovačeviću. Dobitnik nagrade Počasnog građanina općine Gradec je Mate Turić Mata CROata.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime