FOTO Svečanom sjednicom obilježen Dan općine Dubrava

0
Komunalac add

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća danas je obilježen Dan općine Dubrava i župe sv. Margarete. Sjednici su prisustvovali izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske ministrica poljoprivrede Marija Vučković, izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora saborski zastupnik i načelnik općine Rugvica Mato Čičak, zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec, gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina te predstavnici poslovnih subjekata i civilnog društva.

Nakon uvodnog filma o brojnim realiziranim i planiranim projektima, načelnik općine Dubrava Tomislav Okroša i Europski prvak u karateu Anđelo Kvesić, uručili su priznanja i zahvalnice zaslužnim Dubravcima. Priznanja su dobili Branko Pereglin, Valentin Ivanić, Domagoj Jagar, Mažoretkinje općine Dubrava, Kristijan Bilanović, Nevenka Uhl, Sanja Martinčević. U ime nagrađenih zahvalio je Branko Pereglin. –Da ne ostane sve samo na protokolarnim zahvalama moja je poruka danas čuvajte ljude, čuvajte obitelj, čuvajte mlade. Dajte im priliku da se pokažu – poručio je Pereglin.

Prisutnima se obratio i načelnik općine Dubrava Tomislav Okroša. –Ima nešto veće od Dana općine, a to su ljudi. To su naši mladi i naša djeca. Koristim ovu priliku da objavim vijest da je općina dobila 7,5 milijuna kuna za rekonstrukciju i dogradnju našeg dječjeg vrtića. Čestitam svim dobitnicima priznanja, vi ste ljudi vrijednih ruku i velikog srca koji odgajaju naše generacije. Zahvaljujem i našim gospodarstvenicima, obrtnicima, vlasnicima OPG-a. U Dubravi su oduvijek živjeli poljoprivrednici i tu će i dalje ostati naši mladi nositelji obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava – rekao je Okroša.

Na brojnim uspješnim projektima čestitala je izaslanica predsjednika Vlade RH ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Posebno se osvrnula na projekt izgradnje Regionalnog centra za razvoj stočarstva u Dubravi. –U posljednjim desetljećima izgrađeni su mnogi centri u različitim područjima, nažalost mnogi od njih nisu se pokazali uspješnima u provedbi. No ovaj će centar biti drugačiji, zato što postoji ideja, vizija, stočari koji se bave genetikom i uzgojem, koji imaju ambiciju biti najbolji u europskim okvirima i zato vjerujem da će ovaj centar uspjeti – naglasila je Vučković.

Čestitke svim žiteljima općine Dubrava uputili su i zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik i načelnik općine Rugvica Mato Čičak te glavni tajnik Koordinacije županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske Mario Rajić.

U sklopu obilježavanja Dana općine Dubrava izaslanstvo općinskog vijeća položilo je vijence na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Dubravi.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime