FOTO Svečano otvorenje novoizgrađenog Dnevnog centra Vrbovec

0
Komunalac add

Centar za rehabilitaciju Stančić otvorio je danas novoizgrađeni Dnevni centar Vrbovec smješten u Zagrebačkoj ulici. Centar je izgrađen u sklopu projekta “Poboljšanje uvjeta za pružanje socijalnih usluga u zajednici”. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Svečanom otvorenju uz predstavnike nadležnog ministarstva, voditelje područnih ureda Hrvatskog zavoda za socijalni rad, djelatnike iz sustava socijalne skrbi, odgoja i zdravstva, prisustvovali su i gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian te savjetnica Ministra za rad, mirovinski sustav, obitelj i socijalnu politiku Zvjezdana Bogdanović.

Potpuno novi objekt Dnevnog centra u Vrbovcu će unaprijediti socijalne usluge za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, naglasila je ravnateljica Centra Stančić Sanjica Grbavac. – Već dugi niz godina djelujemo na području Vrbovca, u prostorima u zgradi Fine, što nam je omogućio Grad Vrbovec. Više od 150 osoba, od toga više od stotinu djece uključeno je u naše tretmane. Sada s ovim potpuno novim prostorom koji je zaista vrhunski opremeljen svi korisnici će dobiti veću kvalitetu socijalnih usluga, a tu je sada i mogućnost povećanja broja djece koja imaju potrebu za našim uslugama – rekla je Grbavac.

Partneri na projektu su Grad Vrbovec i Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Vrbovec. – Ovo je lijep dan za Centar Stančić i Vrbovec, hvala još jednom ravnateljici Sanjici Grbavac koja je ovo omogućila. Danas u našem gradu otvaramo drugu zgradu od tri zgrade socijalne namjene koje ćemo dobiti u kratko vrijeme u Vrbovcu, nakon zgrade Crvenog križa, danas otvaramo zgradu Centra Stančić i još nam preostaje da otvorimo novu zgradu Centra za socijalnu skrb koja je sada u izgradnji – rekao je gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj.

Novi Dnevni centar u Vrbovcu pružat će usluge rane razvojne podrške, psihosocijalne podrške, usluge logopeda, usluge savjetovanja pojedincu i obitelji te usluge organiziranog stanovanja i boravka, pojasnila je voditeljica projekta Jasna Lesički. – Svoje će mjesto ovdje pronaći sva djeca s područja grada Vrbovca i okolice koja imaju poteškoće u razvoju te odrasle osobe s invaliditetom. U sklopu ovog Dnevnog centra imamo i jedan stan za četiri korisnika koji će živjeti u programu organiziranog stanovanja, možda u perspektivi takvu vrstu usluga proširimo i na veću brojku – istaknula je Lesički te dodala da se zahtjev za uključenje u rad Dnevnog centra podnosi nadležnom centru za socijalnu skrb. Slijedi inicijalni razgovor stručnog tima Dnevnog centra s korisnikom i članovima obitelji, a nakon individualne procjene korisnik dobiva socijalnu uslugu.

O važnosti ovog projekta za našu lokalnu zajednicu na otvorenju je govorila i savjetnica Ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Zvjezdana Bogdanović. – Otvorenje ovog centra znači jako puno, jer ovo je jedan veliki iskorak za sve roditelje koji imaju djecu s teškoćama u razvoju, ali i odrasle članove obitelji s invaliditetom. Ovaj centar pruža mogućnosti svim korisnicima da svoje vrijeme u rehabilitacijskim postupcima provedu puno kvalitetnije, na jedan način se daje i vrijeme roditeljima da se odmore od svakodnevne skrbi za svoje članove obitelji. Za djecu je ovo posebno važno jer što ranije krenete raditi s djetetom s teškoćama postoji što veća šansa da kasnije u svom odrastanju i životu bude što samostalnije – poručila je savjetnica resornog ministra.

Program otvorenja svojim su nastupima uveličali korisnici centra i zbor djelatnika Centra za rehabilitaciju Stančić.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime