FOTO Svečano otvorenje novog vrtića u Vrbovcu

0
Komunalac add

U Vrbovcu je danas održano svečano otvorenje novog dječjeg vrtića u De Piennesovoj ulici u naselju Jug, uz poštivanje epidemioloških mjera. Novoizgrađeni suvremeni objekt  kapaciteta stotinjak djece, odnosno pet vrtićkih skupina nove će generacije malih Vrbovčana dočekati odmah nakon Uskrsa, u utorak 6. travnja.

Vrbovec je danas grad bez liste čekanja za upis u vrtić, naglasio je na otvorenju gradonačelnik Denis Kralj. –Otvaranje novog vrtića i ukidanje liste čekanja najveća je demografska mjera koju neki grad može donijeti te predstavlja i temelj za razvoj grada. Danas nakon 47 godina otvaramo novi vrtić u Vrbovcu. Sjećam se trenutka kad smo odlučili da idemo u utrku s rokovima te da pokušamo i mi prijaviti gradnju vrtića na EU fondove. Od tada do danas nije bilo sličnog natječaja i da smo ga propustili ovog vrtića ne bi bilo. Žalosno je što neki govore da nam nisu trebala europska sredstva, da smo mogli sami financirati novi vrtić. Mislim da je to krivo, jer zbog takvog smo ponašanja u ovom mandatu vratili 13 i pol milijuna starih dugova. Sve što danas radimo, radimo bez dugova. Gradnju novog vrtića u Vrbovcu obećavale su sve političke stranke i svi gradonačelnici u zadnjih 20 godina. Mi smo uspjeli zato jer smo se usudili – izjavio je gradonačelnik Kralj te zahvalio svima koji su bili uključeni u pripremu ovog zahtjevnog projekta. –U utorak kada djeca krenu u novi vrtić bit ću najponosniji čovjek na svijetu – poručio je gradonačelnik.

Predškolski odgoj temelj je cjeloživotnog obrazovanja, istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića Vrbovec Kristina Ljubić Nežić. –Tendencija Europske unije je povećati uključenost u sustav predškolskog odgoja, a tome u prilog svakako ide i proširenje vrtića i uključivanje sve većeg broja djece u redovne programe. Zahvaljujem Gradu, našem osnivaču, na prepoznavanju potreba djece i njihovih roditelja i doprinosu u poboljšanju kvalitete ranog i predškolskog odgoja u našoj lokalnoj zajednici – rekla je Ljubić Nežić te poželjela djeci, roditeljima i djelatnicima puno veselih i lijepih zajedničkih trenutaka u novom dječjem vrtiću u Vrbovcu.

Nakon kratkog programa otvorenja koji je svojim nastupom uveličao poznati vrbovečki kontratenor Marko Antolković, krenuli smo u obilazak novog objekta. Pogledajte veliku galeriju fotografija.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime