FOTO Svečano otvorenje 42. manifestacije “Kaj su jeli naši stari”

0
Komunalac add

Večeras je na Ljetnoj pozornici u Vrbovcu održano svečano otvorenje 42. jubilarne  manifestacije „Kaj su jeli naši stari“. Otvorenju je prisustvovao predsjednik Republike Zoran Milanović, saborski zastupnik i predsjednik SDP-a Peđa Grbin, saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora, saborski zastupnik i načelnik općine Dubrava Tomislav Okroša, zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović, predsjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović, gradonačelnici i predstavnici gradova Varaždin, Dugo Selo, Samobor, Ogulin, Pregrada i Križevci, delegacija prijateljskog francuskog grada Periers, načelnici susjednih općina Gradec, Rakovec, Farkaševac i Preseka, Brckovljana i Kloštar Ivanića.

Otvorenju su priustvovali i članovi Uprave tvrtke PIK Vrbovec Plus, direktori i ravnatelji županijskih i gradskih tvrtki i ustanova.

Građane je uvodno pozdravio gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj te istaknuo kako održavanjem ove manifestacije čuvamo našu tradiciju. – Našoj djeci omogućujemo da se upoznaju sa svojim identitetom, jer na nama je da im predamo tu tradiciju, da zabilježimo kaj je bilo prije, da im tamo tu pripadnost, no to je samo jedan razlog. Drugi razlog zakaj ovo radimo je da bismo s zabavali, da bi nešto popili i pojeli, kao što znate u našem programu točno piše na kojim se punktovima može pojesti koje jelo, ja sam i ove godine napravio plan, a to su pečena jajca s porilukom, jagle sa špekom, kukuruzni žganci, krpice sa zeljem, a na vama je da napravite svoj plan. Na kraju velika zahvala udrugama žena bez kojih ne bilo svega ovoga, vatrogascima, lovcima, ribičima, pčelarima, KUD-u Zrinski, sponzorima i zahvala Turističkoj zajednici na organizaciji – rekao je Kralj.

Predsjednik Milanović prigodno se obratio građanima. – Ako ćemo biti sasvim iskreni i pitati Kaj su jeli naši stari u ovakvim vrućim danima, mislim da je odgovor da nisu ništa jeli, popili su si koju kupicu i to je to. Predzadnji put kad sam bio ovdje bio je isto jako vruć dan, a najviše me se dojmila volja i ljubav žena koje sve ovo rade iz čiste radosti što se time bave, ovo je jedna radonsna fešta, ljudi dobre volje, držite se i samo nastavite tako i dalje – rekao je Milanović.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović pohvalio je organizaciju manifestacije. – Turistička zajednica i Gradska uprava vratili su ovu manifestaciju na pravi put, jer tu smo imali razna lutanja, postajali smo nekakva zabava gdje više bio naglasak na koncertima, no manifestacija zadnjih godina je postala upravo ono što treba biti i tome vam čestitam, a mi ćemo kao Županija to i dalje podupirati – naglasio je Tomljenović.

Program otvorenja vodili su Zlata Mück i Luka Bulić. Svečanost su svojim nastupom uveličali HKUD Petar Zrinski i kontratenor Marko Antolković.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime