FOTO Svečano otvorenje 41. jubilarne manifestacije Kaj su jeli naši stari

0
Komunalac add

Večeras je na Ljetnoj pozornici u Vrbovcu održano svečano otvorenje 41. jubilarne turističko-kulinarske manifestacije „Kaj su jeli naši stari“. Otvorenju su uz gradonačelnika grada Vrbovca Denisa Kralja prisustvovali brojni gosti i uzvanici – izaslanik predsjednika Republike Hrvatske i gradonačelnik grada Rijeke Marko Filipović, saborski zastupnik i gradonačelnik grada Koprivnice Mišel Jakšić, saborska zastupnica i načelnica općine Omišalj Mirela Ahmetović, saborski zastupnik i načelnik općine Dubrava Tomislav Okroša, zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović, bivši predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, predsjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović, članovi uprave PIK-a Vrbovec Slaven Ružić i Irena Jendriš, gradonačelnici i zamjenici gradonačelnika susjednih i prijateljskih gradova i općina. Otvorenju su prisustvovali direktori i ravnatelji županijskih te gradskih tvrtki i ustanova te predstavnici civilnog društva.

Prisutne je na početku pozdravio gradonačelnik grada Vrbovca Denis Kralj. –Pred nama su tri najljepša dana u Vrbovcu i uživanje u delicijama koje pamtimo još od naših baka i prabaka. Svake godine nastojimo unijeti novosti u našu manifestaciju koje će sva događanja još više približiti našim građanima i gostima. Ove godine popisali smo sva jela koja vas očekuju na našim štandovima, cijeli popis i opis imate u programskoj knjižici, tako da možete napraviti plan svih jela koje namjeravate kušati tijekom manifestacije. Zahvaljujem udrugama žena, bez njih svega ovog ne bi bilo, vinarima, vatrogascima, lovcima, ribičima, KUD-u Zrinski, Limenjacima i mažoretkinjama, Turističkoj zajednici, Pučkom učilištu, Komunalcu, PIK Vrbovcu i svim ostalim sponzorima – poručio je Kralj.

Građanima se obratio i zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović. – Ova manifestacija već 41 godinu održava se u mom Vrbovcu i izuzetno sam ponosan na to. Manifestacija je kroz sve te godine doživjela brojne uspone i padove, bilo je i godina kada čak nismo niti imali tradicionalnih jela, zato čestitam ovoj gradskoj upravi koja je stavila veliki naglasak na gastro program i domaća jela koja su ove godine nazvana po našim povijesnim ličnostima, to je pravi razlog postojanja ove manifestacije. Županija financira brojne manifestacije na našem području, kao i sve udruge i društva koja ovakve manifestacije nose na svojim leđima- rekao je Tomljenović.

Manifestaciju je otvorio izaslanik predsjednika Republike Hrvatske gradonačelnik Rijeke Marko Filipović. –Predsjednika naravno veseli da njegujete tradiciju, običaje i povijest ovoga kraja. Tradicija i povijest na koju se oslanjamo može biti putokaz u ovim vremenima teške energetske krize. Poljoprivreda je jedna od najpogođenijih grana, naravno očekujemo i mjere Vlade Republike Hrvatske za pomoć našim poljoprivrednicima. Hvala vam na tradiciji koju njegujete i od koje stvarate odličan turistički proizvod. Možda ova prigoda bude i mogućnost jedne suradnje Vrbovca i Rijeke na turističkom i gastronomskom planu – poručio je Filipović.

Program svečanog otvorenja svojim je nastupom uveličao HKUD Petar Zrinski. Vrbovčani večeras mogu uživati u bogatoj gastro ponudi i zabaviti se uz koncert grupe LET 3 pod velikim šatorom kraj Gradske tržnice. Program manifestacije možete pogledati ovdje.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime