FOTO Svečano otvorenje 40. jubilarne manifestacije “Kaj su jeli naši stari”

0
Komunalac add

Sinoć je na Ljetnoj pozornici u Vrbovcu održano svečano otvorenje 40. jubilarne turističko-kulinarske manifestacije „Kaj su jeli naši stari“. Otvorenju je prisustvovao predsjednik Republike Zoran Milanović, zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović, gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina te brojni gosti. Program otvorenja vodili su Zlata Mück i Mirko Fodor. Na početku svečanosti kontratenor Marko Antolković izveo je himnu uz pratnju Limene glazbe Vrbovec.

Predsjednik Milanović u prigodnom je obraćanju istaknuo kako je turističko-kulinarska manifestacija „Kaj su jeli naši stvari“ čuvanje tradicije. – Ja ovo što vi radite već četrdeset godina ne vidim kao turizam, nego vidim kao čuvanje tradicije, onoga što jesmo i onoga što jeste, to je vrednije. Čuvate sjećanje i to materijalno sjećanje na nešto što je dio vas. I to je važno, to se računa. Pazite na zdravlje. Prije svega na svoje zdravlje, a onda ćete paziti i na drugoga. Mislite na sebe, cijepite se ako niste. Ako niste, razmislite opet pa se cijepite, a ako ne, dobro se najedite i dobro se provedite – poručio je predsjednik Milanović.

Osim predsjednika Republike, građanima su se obratili i gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj i zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović.

Ove godine posebno pozdravljamo osnivače ove manifestacije, ljude koji su imali viziju i pokrenuli sve ovo 1981. godine. Hvala im na tome. To je manifestacija koja se odlično nadovezala na našu tradiciju, ali i na našu industriju PIK Vrbovec koja je naš ponos. Mnogi imaju slične manifestacije i neki nas čak pokušavaju kopirati u ovome, ali je naša manifestacija i dalje nešto bolja. Neće to biti stalno, neki će nas možda i prestići. Stoga je na nama da odlučimo hoćemo li uložiti par stotina kuna više u marketing, pa da postanemo brend, da nas Turistička zajednica prepozna i da budemo bolji od drugih. Osobno sam mišljenja da ne trebamo bazirati turizam Vrbovca na tri dana, već da izgradimo primjerenu infrastrukturu čime ćemo duže zadržati ljude u Vrbovcu, pa će tako i sama manifestacija rasti – rekao je gradonačelnik Kralj.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović u svom je obraćanju istaknuo kako je ponosan da nakon četrdeset godina, kao Vrbovčanin, može stajati na ovom mjestu na ovoj manifestaciji. –Manifestacija i dalje živi i ona će zasigurno rasti. Gradska vlast je dobila povjerenje i ti ljudi će odrediti kako će se razvijati manifestacija. Iako sam domaći čovjek, Vrbovčanin, ipak sam sada ovdje gost, a gost ne dolazi praznih ruku: tako su Županija i župan Kožić odlučili da će za ovogodišnju manifestaciju dati dodatnih 40 tisuća kuna, znači 120.000 kuna – rekao je Tomljenović naglasivši da je turizam ono što se najbrže razvija na području Zagrebačke županije i taj sektor će biti u fokusu i u narednom periodu.

Na kaju svečanosti posebne zahvalnice Grada i Turističke zajednice primili su pokretači manifestacije prije 40 godina: Štefica Biškupec, Đuro Kraljić i Đuro Kušić te Kristina Kustić iz Marketinga PIK-a Vrbovec plus.

Program prvog dana manifestacije zaokružen je prekrasnim vatrometom u 22 sata, a Vrbovčani su do kraja večeri mogli uživati i zabaviti se uz koncert grupe TBF pod velikim šatorom pokraj Gradske tržnice.

Manifestacija se nastavlja danas i sutra, a program možete pogledati na linku. U nastavku donosimo bogatu fotogaleriju.

 

 

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime