FOTO Simboličnim otvorenjem novog dječjeg vrtića obilježen Dan Općine Gradec

0
Komunalac add

U Gradecu je danas proslavljen Dan Općine i blagdan Uzvišenja sv. Križa Župe Ranjenog Isusa. Brojni uzvanici i gosti okupili su se u perivoju Biskupskog dvorca u centru Gradeca, gdje je održana svečana sjednica Općinskog vijeća. Sjednici su nazočili izaslanik predsjednika RH Zorana Milanovića gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj, predsjednik Županijske skupštine i izaslanik župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića saborski zastupnik Mato Čičak, zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian, načelnici susjednih i prijateljskih općina te predstavnici poslovnih subjekata i civilnog društva.

Predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Mato Čičak i načelnica općine Gradec Ljubica Ambrušec rezanjem vrpce simbolično su otvorili novi Dječji vrtić “DIN-DON” Gradec te mrtvačnice u Buzadovcu i Pokasinu, što je ujedno bio i najsvečaniji trenutak današnje sjednice.

Načelnica općine Ljubica Ambrušec govorila je o brojnim realiziranim i planiranim projektima, ističući na prvom mjestu upravo izgradnju novog dječjeg vrtića u Gradecu, kojim će se konačno riješiti problematika nemogućnosti smještaja većine djece s područja općine u okolne vrtiće te tako unaprijediti razvoj cijelog kraja. –To je svakako najveći projekt za našu općinu. Novi vrtić primit će stotinjak djece, a nadam se da ćemo mališane vrlo skoro useliti u naše prekrasno zdanje, otvorenje sada ovisi samo o birokraciji, a to bi trebalo biti nadam se uskoro riješeno – istaknula je načelnica Ambrušec te uz otvorenje novih mrtvačnica posebnu pozornost skrenula i na razvoj infrastrukture.

Radimo strahovito puno cesta u našoj općini, izgradili smo dva nova nogostupa te totalno preokrenuli vizuru samog centra općine. U svih naših 20 naselja radili smo na obnovi vatrogasnih i društvenih domova, autobusnih stajališta za školsku djecu, a to su samo neki od projekata. Nadam se da uskoro kreću i radovi u sklopu projekta izgradnje vodovoda Zagreb-Istok – poručila je Ambrušec.

Na brojnim uspješno realiziranim projektima načelnici je čestitao izaslanik predsjednika RH Zorana Milanovića gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj. –Čast mi je pozdraviti vas u ime predsjednika RH i u ime Grada Vrbovca. Projekti koje nam je upravo predstavila načelnica općine dobro su mi poznati. Kada sam postao gradonačelnik i došao na prvu svečanu sjednicu Općine Gradec te vidio rezultate koje postižete, pomislio sam kako se nadam ću i ja za par godina isto imati takve rezultate iza sebe. Svojim radom pokazujete kako se zalagati za svoj kraj. Ovih dana imamo i nemile scene i uhićenja u našoj županiji, a siguran sam da načelnicu Ambrušec nikada nećemo vidjeti u takvoj situaciji– naglasio je Kralj.

Suradnju općine Gradec i Zagrebačke županije pohvalio je predsjednik Županijske skupštine i izaslanik župana Zagrebačke županije Mato Čičak. –Iz svega vidimo se u općini Gradec puno radilo i na tome im čestitam. Moram svakako istaknuti da županija misli na sve svoje jedinice lokalne samouprave te ulaže u sve naše gradove i općine, a pogotovo u općine koje se nalaze u našim rubnim ruralnim krajevima. Inače u našoj je županiji u izgradnji osam dječjih vrtića, a evo Gradec je prvi koji ćemo danas ovdje otvoriti – rekao je Čičak.

Na sjednici je proglašen i novi počasni građanin Općine Gradec, predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Stjepan Ptiček. –Za mene je to jedno veliko priznanje, u ovu općinu dolazim punih 15 godina i svjedočio sam strahovitoj promjeni i razvoju ovoga kraja, a o vatrogastvu da ne govorim i ovim svim divnim ljudima – zahvalio se Ptiček pri kraju svečane sjednice Općinskog vijeća Općine Gradec.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime