FOTO Rekordna posjećenost na Kaj su jeli naši stari 2022.

0
Komunalac add

Iza nas je uspješna i rekordno posjećena 41. turističko-kulinarska manifestacija „Kaj su jeli naši stari“. Bogata gastro ponuda i raznovrsan zabavni i kulturno-umjetnički program izmamili su na gradske ulice brojne Vrbovčane i njihove goste. Naš je grad sva tri dana manifestacije bio pun posjetitelja koji su uživali u domaćim specijalitetima, izložbama, radionicama, predstavama, koncertima velikih glazbenih zvijezda. –Vrbovec je mirisao na domaće, a za to su ponovno zaslužne vrijedne ruke članica vrbovečkih udruga žena i ugostitelja. Manifestacija je bila najposjećenija ikad, no nitko iz Vrbovca nije otišao gladan jer je naša gastro ponuda bila najbogatija dosad i hrane je bilo i više nego dovoljno. Ove godine posebno smo se pobrinuli ispuniti sva tri dana bogatim zabavnim i kulturnim programom što je rezultiralo odličnom atmosferom u gradu – rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Vrbovca Jasna Benedik.

Na manifestaciji „Kaj su jeli naši stari“ sudjelovale su članice Udruga žena iz Celina, Tučenika, Cerja, Pirakovca, Novog Sela, Brčevca, Gradečkog Pavlovca, Gaja, Lonjice te Gradska udruga umirovljenika, Sindikat umirovljenika i DVD Peskovec. Hranu su pripremali Kralj catering, Restoran Galerija, Restoran Dioniz, Restoran Marija, Restoran Špica i Prenoćište Marina.

I ove godine bogat doprinos gastro ponudi dali su vatrogasci, lovci, ribiči, vinari. Svoj doprinos kulturno-umjetničkom programu dale su sve sekcije HKUD-a Petar Zrinski, Limena glazba i mažoretkinje Vrbovec te ostale udruge koje djeluju na našem području. U sklopu sportskog programa održana su natjecanja u odbojci na pijesku, tenisu, šahu, lovu ribe udicom na leskov prut, košarci i nogometu.

Svima je na trudu zahvalio gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj. –Hvala svima, udrugama žena bez kojih manifestacije ne bi bilo, lovcima, vatrogascima, ribičima i vinarima, KUD-u Zrinski, limenjacima i mažoretkinjama, plesnom klubu Lana, Ružinom krugu, Osebunjku i svim ostalim kulturnim udrugama, konjarima, pčelarima, klubu uzgajivaca kokoši i oldtimer klubu te naravno ugostiteljima i sponzorima. Hvala Jasni Benedik i svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji. Ulice grada bile su punije nego ikad, jela fina kao i svake godine – poručio je gradonačelnik na svom Facebook profilu.

Na manifestaciji su u subotu proglašena najbolja jela udruga žena. Jela od tikvanje ocjenjivao je stručni u sastavu chef Tomislav Špiček, delikates majstor i kuhar PIK-a Vrbovec Marko Lučić i glavni kuhar Restorana Marija Antonio Koprić. Udruge žena koje sudjeluju na manifestaciji za ocjenjivanje jela i kolača pripremile su čušpajz od tikvanje i bučnicu. Prvu nagradu za najbolji čušpajz od tikvanje osvojila je Udruga žena Pirakovec. Najbolju bučnicu pripremila je Udruga žena Gaj. Novost ove godine je i nagrada za najbolji čušpajz po izboru udruga žena. Nagradu je osvojila Udruga žena Gaj.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime