FOTO Prvi Ciciban kup u Vrbovcu osvojili Križevčani

0
Komunalac add

NK Vrbovec je organizirao 1. nogometni turnir Ciciban kup Vrbovec za najmlađe nogometaše, 2015./2016. godište na novom igralištu u središta Vrbovca. U organizaciji turnira uz NK Vrbovec, sudjelovali su Grad Vrbovec i kafić Birtija. Veliku potporu u provedbi turnira pružili su sami roditelji, treneri i ljudi velikog srca te neizostavno PIK Vrbovec. U sportskoj povijesti Grada Vrbovca 2022. godina će biti zabilježena po uređenju i modernizaciji sportskog centra u blizini Osnovne škole Krunoslava Kutena i Srednje škole Vrbovec.

Na svečanom otvorenju novouređenog sportskog igrališta vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj je istaknuo kako su u obnovu igrališta uložena značajna sredstva. – Igralište smo dugo gradili i puno nas je koštalo. No, isplatilo se. Veseli me kaj zadnjih dana vidim djecu na igralištu i to je ono kaj je najvažnije. Da ih barem malo odvojimo od ekrana. Očito je da današnji klinci traže bolje standarde i bolje uređena igrališta – zaključio je Kralj.

Predsjednik NK Vrbovec Mato Jelić zahvalio se svima koji sudjeluju u organizaciji turnira i svim sponzorima koji su na bilo koji način pomogli da se realizira 1. nogometni Ciciban kup. – Sve radimo s ciljem da populariziramo nogomet i općenito sportsku kulturu u Gradu Vrbovcu. Opće je prihvaćena inicijativa da ovo druženje najmanjih i najmlađih nogometaša postane nogometna tradicija ne samo NK Vrbovca nego i Grada Vrbovca – rekao je Jelić

Na turnir za najmlađe nogometaše navratio je i bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ognjen Vukojević. – Vrbovčani svaka Vam čast jer ste u središtu Grada sagradili sportski centar u kojem prvenstveno mladi, ali i ostali stanovnici, mogu igrati nogomet, rukomet, košarku, odbojku i stolni tenis. Istovremeno ste izgradili i sportsko okupljalište svih naraštaja. Sve pohvale za razvitak sportskog života Grada Vrbovca – izjavio je Vukojević.

Na turniru je sudjelovalo 12 momčadi iz 7 klubova, podijeljene u četiri skupine. Skupina 1: Vrbovec A, Rugvica i Bjelovar B; skupina 2: Križevci A, Vrbovec D i Mladost (Ždralovi); skupina 3: Bjelovar A, Vrbovec C i Ban Jelačić (Banovo) i skupina 4: Dugo Selo, Križevci B i Vrbovec B.

Rezultati polufinalnih utakmica: Rugvica – Križevci B 0:1 i Križevci A – Ban Jelačić 4:3 7m (0:0). U finalu su se susrele momčadi Križevci A i Križevci B. Igrači ekipe Križevci A su pobijedili rezultatom 2:0 i osvojili 1. nogometni turnir Ciciban kup Vrbovec. Prvoplasiranim ekipama dodijeljeni su pehari i medalje, kao i medalje svim natjecateljima. Organizatori su se pobrinuli za sve sudionike i natjecatelje koje su počastili jelom i osvježavajućim pićima. Pored navedenoga bio je organiziran i zabavni program za svu djecu. Turnir su obilježile i vrbovečke mažoretkinje sa svojim plesnim nastupom. Brojni navijači, gledatelji i putnici namjernici su tako mogli uživati u sportskom nadmetanju, u koreografiji vrbovečkih mažoretkinja te u prijateljskom druženju uz jela i pića u ozračju vrbovečkog gostoprimstva.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime