FOTO Proslava 50 godina Teniskog kluba Vrbovec u novoj zgradi

0
Komunalac add

Teniski klub Vrbovec obilježio je završetak radova na rekonstrukciji i energetskoj obnovi  zgrade, stavljanje u funkciju led rasvjete na terenima te 50. obljetnicu djelovanja kluba na kojoj su se okupili mnogi sadašnji i bivši članovi, igrači i simpatizeri kluba. Bila je to prigoda i za susret bivših čelnih ljudi koji su tijekom pola stoljeća sudjelovali u upravljanju TK Vrbovec i svojim zalaganjem uvelike doprinijeli stvaranju ugleda i renomea kluba.

Zgrada nakon uređenja

 

Zgrada prije uređenja

Od gostiju bili su nazočni vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj, zamjenik Marko Belošević, predsjednik Gradskog vijeća Grada Vrbovca Krunoslav Sohora, izvršni direktor Hrvatskog teniskog saveza Vladimir Jovanovski, predsjednik Teniskog saveza Zagrebačke županije Mario Sloupa, predsjednik Sportske zajednice Grada Vrbovca Ivan kralj, direktorica Turističke zajednice Grada Vrbovca Jasna Benedik, direktor Komunalca Mato Jelić, predsjednik Biciklističkog kluba Vrbovec Zoran Svilić te drugi gosti i uzvanici.

Predsjednik TK Vrbovec Dražen Roviščanec je u svom govoru naglasio kako je teniski klub osnovan 1972. godine, a godišnjica se slavi s malim zakašnjenjem zbog pandemije.  – Klub je osnovan zahvaljujući zaljubljenicima u teniski sport, među kojima uvijek ističemo Željka Klepca i pokojnog Željka Koretića. Mnoge generacije, zahvaljujući velikom entuzijazmu, radile su na stvaranju uvjeta razvoja teniskog sporta u Vrbovcu – istaknuo je Roviščanec te zahvalio Gradu na pomoći u stvaranju boljih uvjeta za rad i programe kluba. – Gradska vlast uspjela je u program energetske obnove sportskih objekata na području Grada Vrbovca staviti i obnovu naše zgrade. Zahvaljujući donaciji mnogih pravnih i fizičkih osoba te velikom trudu i dragovoljnom radu samih članova kluba, danas s ponosom možemo na našim terenima provoditi sve natjecateljske i rekreativne aktivnosti znajući da smo, po uvjetima igranja i smještaja, među boljim klubovima u Republici Hrvatskoj – poručio je Roviščanec.

U proteklih 50 godina klub i pojedinci su imali zapažene rezultate u ekipnim i pojedinačnim natjecanjima. Trenutno u klubu aktivno trenira oko 40 djece od 5 do 18 godina. Rad s mladima je prioritet kluba, te će na tome uprava uvijek inzistirati.

Brojne goste pozdravio je gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj. – Sretan sam kaj smo ispunili još jedno obećanje i napokon uredili i zgradu teniskog kluba. Dio sredstava za obnovu zgrade dobili smo iz EU fondova, dio smo dali vlastitih sredstava, a dio su donirali i članovi kluba. Ove godine uređujemo čak tri sportska objekta na području grada. Banovo, Lonjicu i teniski centar – dakle jedan na istoku grada, jedan u centru i jedan na zapadu. Vjerujem da će sva tri objekta biti dobro iskorištena na zadovoljstvo svih naših građana, a posebno onih najmlađih koji se sportom najviše i bave – naglasio je gradonačelnik.

Obnova je obuhvaćala zamjenu krovišta, vanjske stolarije, postavljanje nove toplinske fasade, uređenje sanitarnih čvorova i elektroinstalacija zgrade i teniskih terena. Vrijednost investicije je približno 100 tisuća eura. Prije same obnove zgrade, krajem prošle godine te početkom ove, na terenima 1. i 2. i u teniskom balonu, postavljena je nova led rasvjeta koju je uz pomoć Grada financirao i montirao klub i njegovi članovi, projekt je iznosio oko 13 tisuća eura.

Predsjednik Dražen Roviščanec i tajnik Moran Đurašina uručili su prigodno priznanje jednom od utemeljitelja Željku Klepcu koji je radio na klupskom razvoju, educiranju mladih tenisača te sudjelovao u rukovođenju, kako neposredno tako i savjetima iz svog bogatog teniskog znanja.

Izvršni direktor Hrvatskog teniskog saveza Vladimir Jovanovski pohvalio je napredak kluba. – HTS podržava daljnja ulaganja u infrastrukturu, razvoj mladeži i organizaciju turnira. Naša vrata su uvijek otvorena za suradnju i pomoć oko razvoja. Ponosni smo na razinu organizacije HTS-ovih turnira u klubu za sve mlađe dobne kategorije od 10 do 19 godina i vjerujemo da ćemo i dalje podizati ljestvicu. Izražavam želju za povratkom Mortadela kupa, po čemu je TK Vrbovec bio prepoznatljiv među tenisačima diljem Hrvatske, ali i šire te je pozicionirao klub na tenisku mapu Hrvatske – rekao je Jovanovski.

Jovanovski je podsjetio na vrbovečke teniske zvijezde koje su odrasle u klubu –  Janu Fett, BJKC reprezentativku, koja je ove godine osvojila W75 turnir u Splitu, Nikolu Srečeca, suca koji trenutno sudi na Wimbledonu te Juricu Jakšića koji se uvijek odaziva pozivu da sudi Davis cup i BJKC, a dugi niz godina sudi i ATP turnir u Umagu.

Predsjednik Teniskog saveza Zagrebačke županije Mario Sloupa čestitao je na 50. obljetnici djelovanja i izvršenim radovima. –  Puno je toga učinjeno u proteklih pola stoljeća na razvoju teniskog sporta u Vrbovca te spadate u uspješna društva na razini Zagrebačke županije, ali svoj uspješni ugled imate i na hrvatskoj razini. Ulaganjem u sportsku infrastrukturu stvarate temelje za popularizaciju tenisa i klupsku afirmaciju – rekao je Sloupa.

U sklopu proslave odigrani su i teniski mečevi u kojima su sudjelovali: Mia i Karlo Burić, Luka Klepec, Lovro Lončarić, Moran Đurašina i Roberto Miković. Sportsko druženje  nastavljeno je uz burgere i piće te uz glazbeni sastav Memento.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime