FOTO Prekrasni konji oduševili posjetitelje na Sajmištu

0
Komunalac add

Na Sajmištu u Vrbovcu danas se održava 19. izložba konja Hrvatskog hladnokrvnjaka te licenciranje i odabir toplokrvnih konja u uzgojni tip HT. Događanje je organizirala Konjogojska udruga Vrbovec u suradnji sa Turističkom zajednicom Grada Vrbovca, Središnjim savezom udruga uzgajivača Hrvatskog hladnokrvnjaka, udrugom HT i HAPIHOM.

Brojne je posjetitelje koji su došli uživati u prekrasnim životinjama naprije pozdravio predsjednik Konjogojske udruge Vrbovec Željko Vrščak. – Zadovoljstvo je vidjeti da smo se ponovno okupili i nastavili našu tradiciju. Ovo je 19. po redu izložba. Uspjeli smo je organizirati i održati svake godine do sada. Nismo je prekinuli čak niti u vrijeme pandemije. Svake nas je godine sve više u udruzi i jako sam zadovoljan kad vidim da nam se pridružuju i mlađi naraštaji – rekao je Vrščak te uputio zahvale direktorici TZ Grada Vrbovca Jasni Benedik na podršci.

Dobrodošlicu konjarkama i konjarima te svim okupljenima poželjela je i direktorica TZ Grada Vrbovca Jasna Benedik. Uputila je pozdrave u svoje i u ime Grada Vrbovca te poželjela ugodno druženje. Posjetiteljima su se na početku izložbe obratili i dr. Vesna Tomše-Đuranec ispred HAPIH-a i predstavnici Središnjeg saveza udruge uzgajivača Hrvatskog hladnokrvnjaka Miško Šklempe i Slaven Kolarić. Događanju je prisustvovao i voditelj uzgoja Hrvatskog toplokrvnjaka Franjo Poljak.

Predstavnik Središnjeg saveza udruge uzgajivača Hrvatskog hladnokrvnjaka Miško Šklempe pohvalio je Željka Vrščaka što je i ove godine organizirao izložbu. – Malo je takvih ljudi koji toliko sebe daju u konjogojstvo. Volio bih da ima i više uzgajivača u ovom kraju jer tada bi ta udruga imala više na značaju u uzgoju konja RH. Ova udruga okuplja sve uzgajivače, ne pravi razliku između izvornih i zaštićenih, sportskih konja i upravo tu je njihova veličina – istaknuo je Šklempe.

Dr. Vesna Tomše-Đuranec otvorila je izložbu. – Izuzetno je lijepo i drago mi je vidjeti da je sve više naših mladih uključeno u naša događanja i aktivnosti vezane uz konjogojstvo. Sljedeće godine bit će i 20. obljetnica ove manifestacije te me to veoma veseli. Drago mi je da se i uz sve poteškoće, izložba održava – poručila je.

Nakon službenog otvorenja započeo je prikaz grla po kategorijama. Izložba je krenula uz predstavljanje pasmine hladnokrvnjaka – omice, kobile, a nakon kobila kobile sa ždrijebadi te pastuhi. Ispred udruge Hrvatskog toplokrvnjaka komisija je birala konje u uzgojni tip i program hrvatskog toplokrvnjaka.

Uživajte u bogatoj fotogaleriji.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime