FOTO Peskovečka fešta od gulaša

0
Komunalac add

Peskovec je jučer vrvio ljudima. Ovo naselje okupiralo je staro i mlado, koje je okupila 2. Gulašijada. U pripremanju ove delicije „na žlicu“ okušalo se čak 16 ekipa iz 12 mjesta (iz Adamovca, Celina, Grede, Kusanovca, Lonjice, Majkovca, Negovca,  Peskovca (3 ekipe), Štakorovca, Vrbovca (3), Vrhovca  i Zagreba).

Stručni gastro-žiri na čelu s Biljanom Gajski nije imao lak posao, jer su svi kotlići bili izvrsni. Ipak, pobjednik 2. Gulašijade u Peskovcu ove je subote bila ekipa Buda-team iz Vrbovca, ispred Lonjice i Grede (Akord).

A dok su se vrijedni kuhari u poslijepodnevnim satima znojili i preznojavali uz svoje kotliće, dotle je selo priredilo i dječju olimpijadu na nogometnom igralištu, gdje se tridesetak mališana ogledalo u raznim igrama okretnosti, brzine i snalažljivosti.

Dan su upotpunili i članovi Biciklističkog kluba Vrbovec, koji su predvodili biciklijadu na ruti Peskovec – Negovec – Mlaka i Rakovec, koje su organizatori počastili jelom, pićem i prigodnom dobrodošlicom.

Vrijedi svakako istaknuti da je organizator ove, već druge lijepe peskovečke priče, tko drugi nego agilni – DVD Peskovec.

(foto Stjepan Zdenko Brezarić)

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime