FOTO Otvoreni 4. vrbovečki dani meda

0
Komunalac add

Prigodnim kulturno-umjetničkim programom svečano su otvoreni 4. vrbovečki dani meda. Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj, a o radu vrbovečkih pčelara govorio je predsjednik Udruge pčelara Vrbovec Željko Šimunek istaknuvši kako udruga ima sve više članova. – Danas vrbovečka udruga ima 123 člana, koji brinu o 6580 pčelinjih zajednica. Jako smo ponosni što se u našu udrugu učlanjuje sve više mladih. Naši članovi  redovito sudjeluju na svim pčelarskim manifestacijama u okruženju, posjećujemo sve pčelarske sajmove u Hrvatskoj, ali i pčelarska događanja u inozemstvu – rekao je Šimunek. Također je istaknuo kako članovi Udruge pčelara Vrbovec u posljednje vrijeme, osim meda, sve više proizvode i ostale pčelinje proizvode, kao što su propolis, vosak, matična mliječ i pčelinji otrov, od kojih rade razne pripravke. Šimunek je posebno istaknuo najvažniju ulogu pčela koja se, kako kaže često zaboravlja, a to je oprašivanje bilja. – Važnost pčela u prirodi prepoznao je i Grad Vrbovec, koji svoje pčelare od ove godine potiče s 30 kuna po košnici. Na tome se gradonačelniku zahvaljujem u ime svih pčelara  – zaključio je.

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj pčelarima je poželio puno uspjeha u radu, poručivši da će Grad Vrbovec i dalje stajati uz njih.

U kulturno-umjetničkom programu sudjelovala su djeca Dječjeg vrtića Vrbovec, Dječja sekcija HKUD-a Petar Zrinski i Izvorna folklorna skupina Brčevec. Manifestaciji je u ime Općine Dubrava prisustvovao zamjenik načelnika Ante Grizelj.

Manifestacija je započela već sinoć predavanjem pčelara praktičara Branka Lipića na temu proljetnog razvoja, dok je danas u vrbovečkoj Gradskoj vijećnici gostujući predavač Slobodan Jevtić (Srbija) govorio o pripremama za zimu, dohrani za zimnicu i odstranjivanju varoe iz zajednice.

Posjetitelji vrbovečkih dana meda do 18 sati imaju priliku kušati kvalitetan med i ostale pčelinje proizvode.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime