FOTO Otvorena nova zgrada u Banovu

0
Komunalac add

U Banovu je danas svečano otvorena nova zgrada, koju će uz NK Banovo, koristiti mjesni odbor i udruge koje djeluju na tom području. Na svečanom otvorenju bili su brojni gosti i mještani, a svi su složni da će ovaj objekt uvelike poboljšati život Banova i njegovih stanovnika.

– Gotova je zgrada na igralištu u Banovu, koju koriste tamošnji mjesni odbor i NK Banovo, a moći će je koristiti i ostale udruge koje djeluju na području tog naselja. Radovi su zaista išli dobro, nismo imali nikakvih problema i drago mi je što smo ovaj projekt priveli kraju. Cijena zgrade bila je oko 929 tisuća eura, od čega smo iz fonda za potrese osigurali oko 597 tisuća eura, to su decentralizirana sredstva Zagrebačke županije i oko 332 tisuća eura su sredstva Grada Vrbovca. Zgrada lijepo izgleda i vjerujem da će biti iskoristiva te da će još dugo služiti ljudima koji žive na ovom području – rekao je gradonačelnik Kralj.

Današnji dan možda je i najveći u povijesti nogometnog kluba Banovo, gotovo 50 godina sve uprave i svi igrači preživljavali su u nehumanim uvjetima i hvala im svima što su održali ovaj klub živim, bez njih ovo danas ne bi bilo moguće. Možda i najtežih godinu dana u zadnjih 15-ak godina iz perspektive operativnih i organizacijskih izazova prebrodili smo s jednakim, čak i većim brojem djece, unatoč praktički nemogućim uvjetima funkcioniranja. Trud i strpljenje naših trenera, članova, djece i njihovih roditelja omogućio je da bez ikakvih problema prebrodimo ovo teško razdoblje – istaknuo je predsjednika NK Bana Jelačića Dino Juričić.

– S ponosom ulazimo u novu zgradu i otvaramo novu stranicu klupske povijesti uz veliku zahvalu svima koji su sudjelovali u ovom projektu, od grada koji je sufinancirao i iznio ovaj projekt, županije koja je raspisala natječaj i prihvatila projekt pa do svih izvođača, sponzora i članova koji su neumorno radili zadnjih godinu dana – dodao je.

Juričić je povodom ovog važnog događaja naglasio kako je pred klubom i mjesnom zajednicom velik posao jer priču oko Banova žele podići na još viši nivo te omogućiti djeci maksimalno dobre uvjete za treniranje i podići funkcioniranje cijelog kluba na višu razinu.

– Na početku mandata postojao je jedan glavni cilj, nova zgrada. Cilj koji je djelovao nemoguć, ali kad radiš skromno i pošteno čini se da sve dođe na svoje. Naši ciljevi i dalje ostaju isti, mladež na prvom mjestu, poboljšanje sportske i rekreativne infrastrukture te stvaranje jedne vrste izletišta na području Vrbovca u koje će svi građani biti dobrodošli. Nadamo se da ćemo s novim sportsko-rekreativnim centrom bar malo poboljšati društveni život Banova i grada Vrbovca te se odužiti svim građanima za ovaj nevjerojatan projekt. Još jednom hvala svima koji su nam novom zgradom omogućili fantastične uvjete za rad, a najveće hvala našem timu iz Banova koji neumorno radi i daje svoje slobodno vrijeme da bi nam svima skupa bilo ljepše u našem klubu i gradu. Bez vas Banovo ne bi bilo Banovo, hvala vam ekipa – rekao je Juričić.

Zadovoljstvo zbog nove zgrade nije krio niti predsjednik Mjesnog odbora Banovo Josip Mušlek. – Nova zgrada jako puno znači za mjesni odbor, najviše zato što se konačno riješilo dugogodišnji problem sa starom zgradom, pogotovo nakon potresa u Petrinji kada je stara zgrada dodatno oštećena i postala jednostavno opasna za daljnju upotrebu – pojasnio je.

Naglasio je kako će sada mjesni odbor konačno imati i svoju vlastitu prostoriju za sastanke i aktivnosti.

– Kada se ukazala prilika za korištenjem EU fondova, gradska vlast i mjesni odbor odmah su sklopili dogovor da se ta prilika iskoristi za novu zgradu koja je nogometnom klubu i mjesnom odboru bila i više nego potrebna. Naime, moram naglasiti kako klub vrlo aktivno radi s igračima od limača do seniora te će novi prostor uvelike pomoći klubu da nastavi svoj marljivi rad i da se osiguraju što bolji uvjeti. Ponajprije se to odnosi na djecu koja se odlučuju baviti sportom, a nama je izuzetno drago što pritom odabiru upravo naš klub NK Banovo – rekao je predsjednik mjesnog odbora.

Josip Mušlek pohvalio je upravu kluba s kojom, kako kaže, imaju jako dobru suradnju. Isto je rekao i za Grad Vrbovec, izrazivši nadu kako će se takva suradnja nastaviti i ubuduće.

Današnje otvorenje svojim su nastupom uljepšali članovi Limena glazbe i mažoretkinja Vrbovec, a zgradu su obišli brojni znatiželjni mještani i gosti.

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime