FOTO: Otvorena izložba radova nastalih na likovnoj koloniji u CZR Stančić

0
Komunalac add

U Narodnoj knjižnici Vrbovec sinoć je održano otvorenje izložbe radova nastalih na likovnoj koloniji održanoj u srpnju ove godine u Centru za rehabilitaciju Stančić. Na spomenutoj koloniji sudjelovali su umjetnici Likovno-umjetničkog društva Dugo Selo, umjetnici Likovno-umjetničkog društva Vrbovec, korisnici Centra za rehabilitaciju Stančić te ukrajinski gosti.

Pozdravne riječi i dobrodošlicu na početku otvorenja okupljenima su uputili zamjenica ravnateljice Narodne knjižnice Vrbovec Mateja Hrgovan i voditelj vrbovečke udruge Artoratorij Ivan Mak koji su predstavili postavljenu izložbu. Prigodnim riječima kratko se obratila i zamjenica ravnateljice Centra za rehabilitaciju Stančić Ivana Kelebuh. Istaknula je kako je izložba realizirana u sklopu projekta „Tri koraka dalje“. Riječ je o dvogodišnjem projektu kojeg je Centar za rehabilitaciju Stančić počeo provoditi krajem lipnja 2021. godine. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, ukupne vrijednosti 7.547.249,92 kuna, a partner projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec. Glavni cilj projekta je podizanje razine kvalitete postojećih socijalnih usluga te razviti nove socijalne usluge savjetovanja i pomaganja usmjerene djeci s poremećajima u ponašanju i njihovim roditeljima.

Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Vrbovca Marko Belošević. Otvorenje izložbe glazbenim su točkama upotpunili poznati vrbovečki kontartenor Marko Antolković i pjevačica u Zboru mladih IHTHIS Marijana Jagatić Petrinec. Izložba u izlozima knjižnice moći će se pogledati do kraja studenog.

Centar za rehabilitaciju Stančić 9. srpnja 2022. godine okupio je mnoštvo umjetnika iz Likovno-umjetničkog društva Dugo Selo, Likovno-umjetničkog društva Vrbovec, korisnika i ukrajinskih gostiju na likovnoj koloniji. Pod zajedničkim nazivnikom likovnog stvaranja u zelenom ozračju Centra Stančić umjetnici su predstavili sebe i svoje radove donoseći dašak umjetničke prakse koja se već tradicionalno održava na istom mjestu. Uz međusobno druženje, druženje sa korisnicima i razmjenu kreativnih ideja umjetnici su uživali u ugodnom i inspirativnom ozračju. Korisnici Centra s oduševljenjem su promatrali kako nastaje dvadeset i jedno umjetničko djelo raznovrsnih stilskih izričaja. Kroz različite pristupe umjetnosti, tradicionalnim ili modernističkim stilom, tematska poveznica svakako su motivi pejzaža te mrtva priroda, izvedeni čak i u maniri tradicionalne hrvatske naive. Tijekom održavanja stvoren je bogati dodatak likovnoj zbirci koja inače i krasi zidove Centra za svakodnevnu vizualnu okrjepu osoblja i korisnika – kaže u predgovoru izložbe Sanja Tarandek, mag.educ.art.

U izlozima vrbovečke knjižnice tako su postavljeni radovi koje su stvorili sljedeći umjetnici: Zlatko Delač, Marijan Bach Rojecky, Dragica Žižanović, Jadranka Bogdanović, Ivan Mak, Danijela Rogić, Alemka Dunaj, Aleksandra Starčević, Jasenka Mijalić, Sanja Tarandek, Milka Fureš, Vera Tomić, Zorica Balija, Katica Papeš, Ana Marija Ritoša, Verena Jakuš, Miroslav Nemec, Vesna Majstorović, Ivan Mihalić, Valerija Jakuš i Yurii Ostrovskyi.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime