FOTO Oko 170 njemačkih ovčara na Državnoj izložbi u Gradecu

0
Komunalac add

U organizaciji Zajednice udruga uzgajivača njemačkih ovčara Hrvatske u suradnji s Općinom Gradec i NK Sloboda Gradec ovog se vikenda na nogometnom igralištu NK Sloboda Gradec održava Državna izložba pasa njemačkog ovčara. Službeno otvorenje održano je danas u 10 sati, a izložbu je otvorila načelnica Općine Gradec Ljubica Ambrušec koja je svima poželjela dobrodošlicu.

U Gradecu se, nakon stanke od nekoliko godina, ponovo okupio veliki broj uzgajivača njemačkih ovčara iz Hrvatske, Njemačke, Austrije, Italije, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, a brojni posjetitelji mogu uživati u pogledu na najljepše njemačke ovčare iz ovog dijela Europe. Inače, ova se izložba održava u spomen na pokojnog uzgajivača Mladena Riđanca.

Na izložbi sude dva eminentna suca iz Njemačke Wolfgang Hassgal i Jochen Prall. Predsjednik Zajednice uzgajivača njemačkih ovčara Hrvatske Miroslav Kuzmić istaknuo je kako su spomenuti suci delegirani i određeni da sude ove godine Svjetsko prvenstvo njemačkih ovčara u Njemačkoj. Prilikom službenog otvorenja izložbe okupljene je pozdravio Wolfgang Hassgal te istaknuo da na izložbi sudjeluje oko 170 pasa.

Također, prilikom otvorenja dodijeljene su zahvalnice za odličnu suradnju markirantu Danku Horvatu, dugogodišnjem članu Zajednice uzgajivača njemačkih ovčara Hrvatske te markirantu Marcu Hinzu iz Njemačke. Zahvalnica je pripala i sucima Wolfgangu Hassgalu i Jochenu Prallu te načelnici Općine Gradec Ljubici Ambrušec.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime