FOTO Održana XXI. izložba vina vrbovečkog kraja

0
Komunalac add

U okviru proslave Dana grada Vrbovca, u Vinskom domu danas je održana XXI. izložba vina vrbovečkog kraja. Od ukupno zaprimljenih 136 uzoraka vina, 19 vina ocijenjeno je zlatnom diplomom, 60 vina srebrnom diplomom, 41 vino brončanom diplomom, dok su 4 vina osvojila priznanje.

Predsjednik Vrbovečke udruge vinogradara i vinara Antun Štanfel i gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj na početku večerašnje izložbe obratili su se okupljenima te istaknuli kako su vrbovečki vinogradari marljivo i vrijedno radili i prošle godine te se još jednom dokazali kao sve bolji u proizvodnji kvalitetnih vina.

Nakon obraćanja uručili su priznanja dobitnicima zlatnih diploma. Dobitnici zlatnih diploma su: Ivica Maduna, Mihael Korenika, Željko Ferjanić, Andrija Korenika, Antun Korenika, Zoran Grbić, Perica Grozdić, Marijan Brlečić, Mario Periša, OPG Šafran, Zvonko Vuljanković, Željko Frljak, Damir Rogić, Marijan Gotal i Denis Sokolić. “Gradonačelnikovim vinom 2023.” proglašeno je vino Andrije Korenika.

Na večerašnjoj izložbi vina, vinari su se pobrinuli za dobru kapljicu, a za veselu atmosferu HKUD Petar Zrinski i TS Svita. Događanje je vodila Martina Pankretić, a i ove je godine okupljenima ispred Vinskog doma svoju pjesmu posvećenu udruzi pročitao Josip Bešen. Članovi Vrbovečke udruge vinogradara i vinara ponovo su se dokazali u tradicionalno dobroj organizaciji ove manifestacije.

Tablicu sa svim rezultatima s ocjenjivanja vina za ovogodišnju Izložbu vina vrbovečkog kraja možete pogledati u prilogu.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime