FOTO Noć muzeja obilježena u Vrbovcu

0
Komunalac add

Večeras se diljem zemlje obilježava Noć muzeja. Pučko otvoreno učilište Vrbovec i ove se godine pridružilo manifestaciji i pripremilo je bogat program događanja. Obilježavanje je započelo jutros u dvorcu Patačić radionicom izrade lutkica s kostimima inspiriranim obitelji Zrinski. Radionicu je vodila akademska slikarica Ivana Ožetski, a sudjelovala su djeca iz Dječjeg vrtića Vrbovec.

Program je nastavljen u 18 sati od kada su posjetitelji mogli razgledati stalni postav Muzejske zbirke POU Vrbovec u dvorcu Patačić te izložbu radova učenika SŠ Vrbovec posvećenih Ani Katarini Zrinski.

U 20 sati održana je interpretacija ljubavne poezije pod nazivom „Ana i Petar“ u suradnji s učenicima SŠ Vrbovec i članicama Čitateljskog kluba POU Vrbovec. U ovom poetičnom dijelu Noći muzeja stihove su čitali učenici: Maja Grubešić, Viktorija Hajsok, Leo Filipec, Lorena Kirša i Leonardo Ivezić te članica Čitateljskog kluba POU Vrbovec Dubravka Rogožar.

U 21 sat u prostoru likovne zbirke održan je Mali noćni koncert učenika glazbenog odjela OŠ Marije Jurić Zagorke na muzejskom klaviru. Glazbene točke na klaviru izveli su: Ana Očić, Sara Bahal, Zara Puđa, Aleksandar Jankov, Vita Mlinarek te Paula Stanić, a tri skladbe na braču svirao je Jakov Vdović. Točke su pripremili nastavnici: Matija Medverec, Vedran Januš te Maja Crnković Nežmah. Program je vodio Želimir Štefanović.

U dvorani Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec, također u sklopu programa Noći muzeja, prikazan je film “Uboga stvorenja”.

Inače, tema ovogodišnje devetnaeste Noći muzeja bila je – MUZEJI I NOVA PUBLIKA, odgovarajuća u vremenu traženja novih generacija za inovativnim i kreativnim muzejskim sadržajima, u kojima će i sami sudjelovati i temama koje će angažirano odgovoriti na sve zahtjevnije izazove novih generacija i vremena u kojem živimo.

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime