Foto natječaj „Volim svoju županiju“

0
Komunalac add

Hrvatska zajednica županija poziva sve kreativce, amaterske, ali i profesionalne fotografe, da pošalju svoje radove na sedmi po redu foto-natječaj „Volim svoju županiju“. Natječaj je otvoren do 15. svibnja 2022. godine, a svaki autor može prijaviti svoje fotografije putem aplikacije dostupne na internetskoj stranici volimzup.hr.

Cilj ovog foto-natječaja je promovirati ljepote i lokalne posebnosti županija, kao i probuditi regionalni identitet te osigurati prepoznatljivost svake županije.

Jedna osoba može sudjelovati u natječaju s najviše tri fotografije, a o izboru najboljih i ove će godine odlučivati profesionalna fotografkinja Mare Milin te predstavnici županija: Petra Vadlja (Međimurska), Franca Moscarda (Istarska) i Davor Pavić (Splitsko-dalmatinska županija). Najbolje fotografije biraju se u dvije kategorije – prema ocjeni stručnog žirija i prema najvećem broju osvojenih glasova (likeova) unutar aplikacije, a ovogodišnja novost je da fotografije snimljene dronom boduju u zasebnoj kategoriji.

Inače, svake godine stručni žiri odabire najbolje fotografije iz svih županija koje ulaze u postav putujuće izložbe. Izložbe su do sada otvorene u mnogim gradovima – od Vukovara do Pule, Zadra i Dubrovnika, građani su imali priliku vidjeti ovu jedinstvenu izložbu. Svake godine, nakon otvaranja posljednje izložbe, cijeli postav donira se jednoj ustanovi na čijim zidovima nastavlja pričati priču o ljepotama hrvatskih krajeva.

Više o samom natječaju i vrijednim nagradama koje možete osvojiti saznajte ovdje.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime