FOTO Manifestacija “Pera nekad i sad”

0
Komunalac add

Udruga “PERA” Vrbovec u suradnji s Turističkom zajednicom grada Vrbovca danas je prvi puta održala manifestaciju “Pera nekad i sad“. Manifestacija je u Restoranu Marija okupila brojne posjetitelje željne ovog tradicionalnog vrbovečkog zalogaja.

Udruga Pera od svog se osnutka bavi zaštitom pere, s namjerom da specijalitet dobije znak Europske unije kao zajamčeno tradicionalni specijalitet i na pragu smo dobivanja te oznake pa smo željeli dodatno i ovom manifestacijom skrenuti pažnju na našu peru, usporediti je s nekadašnjim perama i usporediti je s perama u okolici te s današnjom zaštićenom perom koja će se uklopiti u suvremenu gastronomsku ponudu – pojasnila je predsjednica udruge Suzana Trninić.

U sklopu manifestacije „Pera nekad i sad“ udruge žena, zainteresirani pojedinci i obitelji iz naše okolice pripremali su svoje pere prema starinskim izvornim receptima.

Prva gastro manifestacija pod nazivom „Pera nekad i sad“ privukla je brojne ljubitelje pere koji su moglu isprobati više od 20 vrsta ove delicije vrboveckog kraja. U pripremi pere sudjelovale su brojne udruge žena, pojedinci te gosti iz Mađareva. Posjetitelji su mogli probati i slatke i slane pere, pogače i kruhove te uživati u kulturno umjetnickom programu. Zanimljivo je bilo pogledati i natjecanje u izradi mini pera te u oblikovanju tijesta. Ovu prvu manifestaciju mozemo ocijeniti jako uspješnom i zahvaliti se svima na sudjelovanju i potpori – zaključila je direktorica Turističke zajednice Grada Vrbovca Jasna Benedik.

U sklopu manifestacije održan je okrugli stol na kojem je enologinja Ana Marija Jagatić Korenika govorila o sljubljivanju pere s vinima, a Ljubica Sohora govorila je o uklapanju tradicijskih proizvoda u suvremenu gastronomsku ponudu. Posjetitelji su uživali i u kulturno-umjetničkom programu u izvedbi HKUD-a Petar Zrinski, Dječjeg vrtića Vrbovec te IFS Brčevec. U programu je sudjelovala i Učenička zadruga Vida Srednje škole Vrbovec, Prenoćište Marina, Restoran Marija, Restoran Galerija, Restoran Dioniz, Kralj catering, Ogranak seljačke sloge Gradečki Pavlovec.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime