FOTO: Majkovčani pobjednici 4. peskovečke gulašijade

0
Komunalac add

Po lijepom i sunčanom vremenu održana je 4. peskovečka gulašijada na kojoj se u Peskovcu okupilo više stotina ljudi koji su uživali u gastronomskim i sportskim natjecanjima te zabavnom programu, dok su najmlađi uživali u dječjoj olimpijadi, druženju s konjima i inim sadržajima. Peskovčanke i Peskovčani su se još jednom iskazali izvanrednom organizacijom u svim segmentima gulašijade koja je okupila i brojne poznate osobe iz političkog, društvenog, sportskog javnog i života grada Vrbovca. I sam vrbovečki gradonačelnik, Denis Kralj je posjetio gulašijadu, kao i direktorica Turističke zajednice grada Vrbovca, Jasna Benedik. Pored njih bili su nazočni, između ostaloga, i predsjednik Gradske zajednice športskih udruga Vrbovec, Ivan Kralj, zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Vrbovca Kristijan Kršak i drugi. Potpredsjednik Gradskog vijeća Stjepan Fotović te gradski vijećnici Tihomir Antolković i Miroslav Ranilović okušali su se ponovo u kuharskom umijeću dok je i gradski vijećnik Tomislav Grežina bio na gulašijadi.

Majkovec odnio 1. mjesto u kulinarskom umijeću

Na gulašijadi su bile prisutne kuharske ekipe iz Koprivničko-križevačke, Zagrebačke županije i Grada Zagreba. Okupilo se slijedećih 20 kuharskih ekipa: My Place (Dugo Selo),PUB Cubismo (Lonjica), Šumečani, Tim 8 (Lukovo), Trezni Moslavci (Caginec), Gastro keramičari (Zagreb), Danko i Branko (Gradečki Pavlovec/Brčevec), Vinske mušice (Pirakovec), Kumovi i šogori (Lupogav), Kumice (Carevdar), DVD Gaj, Majkovec, Moto klub Easy Riders (Lonjica), Gradsko vijeće (Vrbovec), BTK (Pirakovec), MR. Benjak (Nova Kapela), Lonac i poklopac (Majkovec), Iz Luke, Prijatelji i Kumovi.

Jedina ženska kuharska ekipa bile su Kumice iz Carevdara, a njihova voditeljica Valentina Škvorc rekla je kako su ovdje po prvi put. – Prvi put smo ovdje i došle smo iz znatiželje i da pokažemo da i mlade dame znaju kuhati. Inače to nam je druga gulašijada. Na prvoj gulašijadi smo osvojile treće mjesto. Iznenađene smo brojnošću ekipa pošto je to malo mjesto, ali nismo se obeshrabrile. Super smo dočekane, a sama lokacija i park djeluju izuzetno lijepo, kao i samo druženje te poznanstva koja ostvarujemo i kulinarstva iskustva koja obogaćujemo – poručila je.

Ocjenjivački žiri su činili: Anto Maganjić (Dugo Selo), Josip Benjak (Vrbovec) i Tomislav Brezarić (Lonjica). Za najbolji gulaš proglašen je iz ekipe Majkovec koja se do sada sudjelovala  na sve četiri gulašijade. Pobjednički sastav Majkovca činili su: Mario Alkić, Hrvoje i Igor Slavinić i Ivica Njegač. Drugo mjesto osvojila je ekipa Danko i Branko u sastavu Danko Uroić i Branko Stipić. Ekipa TPK-a je zauzelo treće mjesto za koju su kuhali: Zdravko Burec, Boris i Robert Kračun i Eduard Jadanec. Organizatori su prvoplasiranim ekipama darovali pehare i kotliće, a prijelazni pehar će godinu dana biti pohranjen u Majkovcu. Peskovčanke i Peskovčani su se pobrinuli da nitko ne bude gladan i žedan od fritula, gulaša pa do pečenog odojka i raznovrsnog osvježavajuće pića. Na šankovima su bili aktivni od Adrijana Jagatić, Kristine Lisičak, Marine Jagatić, Ljerke Pavečić, Nikoline Bencarić, Jelene Ivoš, Jasmine Lisičak,   Gordane Kittel i Maje Kolić pa do braće Darija i Denisa Bencarića, Damira Peršuna, Nikole Bencarića, Tomislava Brezarića, braće Matije i Ivana Bencarića, Danijela Forgača, Marka Jagatića…

Nogometna momčad Tudum pobjednik nogometnog turnira

Na turniru su sudjelovale momčadi: Blue tim (Gračec), CB My Place (Lukarišće), Mlaci (Peskovec), Tudum (Pirakovec), Van forme (Gradec) i Kuća za odmor (Peskovec). Za organizaciju turnira brinula se ekipa zapisničkog stola u sastavu: Igor Maksimović i Matija Delija iz Peskovca, Mihael Nikola Forgač iz Negovca i Helena Rumiha iz Vrbovca. U borbi za treće mjesto CB My Place je pobijedio Blue tim rezultatom 4:1. Iako je finalna utakmica između ekipa Tudum i Kuća za odmor obilovala atraktivnim potezima nije bilo pogodaka. Jedini zgoditak iz pucanja najstrožih kazni postigao je Antonio Benko pa je ekipa Tudum rezultatom 1:0 osvojila prvo mjesto. Za Tudum su igrali: Davor Baček, Antonio Benko, Robert Kračun i Matteo Sović. Najbolji strijelac je bio iz ekipe My Place Krešimir Forgač koji je postigao 8 zgoditaka, a najbolji igrač turnira bio je Igor Maksimović iz momčadi Kuća za odmor. U pucanju sedmeraca prvo mjesto osvojio je Matija Delija, a najbolji vratar bio je Dominik Galović iz Vrbovca. Inače, Galović je i na prošlogodišnjem turniru osvojio laskavu titulu najboljeg golmana. Sudački par na turniru bio je Delija – Maksimović. Prve tri momčadi primile su pehare i novčane nagrade dok su najboljim nogometašima uručene statue.

Dječja olimpijada iznenađenja

Dječja olimpijada se odvijala u atletskim disciplinama štafetnog trčanja, trčanja u vrećama, ali je bilo i natjecanja u vožnji tačkama i inim dječjim igrama. Pored navedenih disciplina u kojima su najmlađi iskazivali brzinu, okretnost, izdržljivost i snagu, iznenađenje dječje olimpijade je bila igra „Skriveno blago“. Djevojčice i dječaci su pronalazili skrivene predmete koje im je organizator zakamuflirao na nogometnom i dječjem igralištu i peskovečkom botaničkom parku. Na kraju sportskog natjecanja i druženja organizator je svim sudionicima dječje olimpijade podijelio medalje i spomen diplome. O provedbi dječje olimpijade brinule su Elena Nevolić i Lucija Lisičak, Ivona Kitrel i Tea Jagatić.

Dječje radionice veselja

Na gulašijadi su veliki interes i divljenje kod djece izazvali konji koje je doveo predsjednik Konjogojske udruge Vrbovec Željko Vrščak. U učenju jahanja najmlađih sudjelovali su članovi konjičkog kluba Lana Vrščak i Tomislav Golub. Prije pola stoljeća konji su bili sastavni dio peskovečke svakodnevnice koji su krajem 20. stoljeća postupno polako nestajali kao način poljoprivrednog života. U Peskovcu više nema konja, kao i u velikoj većini vrbovečkih sela pa djeca konje mogu upoznavati zahvaljujući jedino velikim zaljubljenicima u te plemenite životinje.Pored jahanja na konjima djeca i sudionici dječje olimpijade su s velikim veseljem sudjelovali u bojanju lica. Vizažistica Ana Kirnbauer iz Dugog Sela je održala radionicu „Oslikavanje lica“ koja je privukla pozornost ne samo djece nego i odraslih.

Zabavni program glazbenog sastava Alibi

Za zabavno-glazbeni program pobrinuo se glazbeni sastav Alibi koji je izveo repertoar zabavnih, narodnih i rock pjesama pa su plesali i stari i mladi sve do jutarnjih sati. Pjevačica Lukrecija Breber je lijepim glasom i šarmantnom pojavom podizala glazbenu atmosferu i doprinosila općem ugodnom raspoloženju. Gulašijada je postala manifestacija okupljanja Peskovčana koji su se iselili iz rodnog mjesta pa je to bio susret raznih generacija stanovnika Peskovca ispunjen snažnim emocijama, sjećanjima i nostalgijom. I skupina bajkerica i bajkera je hodočastila na peskovečku gulašijadu, ali je bilo i biciklista i drugih putnika namjernika. Sve u svemu uspješna gastronomsko-sportska i zabavna manifestacija pa predsjednik MO Peskovec Marko Nevolić i predsjednik DVD-a Siniša Jagatić nisu krili zadovoljstvo što je i ova gulašijada bila mjesto općeg pozitivnog ozračja i prijateljstva te iskazanog srdačnog gostoprimstva. Gulašijada je organizirana uz potporu Grada Vrbovca, Turističke zajednice grada Vrbovca, MI PIK Vrbovec i drugih.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime