FOTO “Ljepota u ženi” posvećena poeziji Elizabete Herceg

0
Komunalac add

U OŠ Marije Jurić Zagorke sinoć je održana 10. glazbeno-plesna i pjesnička večer „Ljepota u ženi“. Udruga Ružin krug već tradicionalno organizira ovaj susret, a u sklopu programa održana je i promocija zbirke poezije „Spomenari“ Elizabete Herceg. Članice udruge Ružin krug i ove su godine, uz promociju pjesama, predstavile plesove različitih zemalja.

U prvom dijelu susreta vrbovečke su ruže, pred brojnim posjetiteljima, čitale pjesme, a nakon toga su izvele i svoje plesne točke. Najveću pažnju tijekom večeri posvetile su Elizabeti Herceg koja je predstavila svoju zbirku poezije „Spomenari“ čitajući pjesme iz zbirke. Svaku pročitanu pjesmu publika je prihvatila s oduševljenjem, osmjehom i uz gromoglasni pljesak. Bila je ovo još jedna topla, emotivna i radosna večer koju su pripremile članice Ružinog kruga.  

Inače, Elizabeta Herceg rođena je u Legradu 6. lipnja 1945. godine. Osnovnu školu završila je u Legradu, a srednju ekonomsku u Koprivnici, gdje se i zaposlila, udala i trajno nastanila. 1997. godine s navršenom 31. godinom staža i 51 godinom života prihvatila je mogućnost prijevremene mirovine i ostvarila svoje putovanje u Australiju i šestomjesečni boravak tamo. Do sada su objavljene njene knjige: „Ja sam putnik“ zbirka pjesama (1995.), „Odsjaji duše“ zbirka pjesama (1997.), „Čarobne svjetiljke“ zbirka pjesama (2000.), „Drugi život“ životopisna proza (2002.), „Vrelo“ pjesme, kratke priče i misli (2005.), „Erna“ životopisni roman (2005.), „Znamenja“ zbirka pjesama (2007.), „Ljubav nigdar ne prejde“ životopisni roman (2009.), „Vječna je ljubav njegova“ proza (2017.).

Recitiranje svojih pjesama na raznim mjestima i raznim prilikama Elizabeti je normalni slijed dara pjesnikinje, jer kaže da moramo davati drugima ono što je Bog nama dao. Kaže da joj je taj njen dar donio i dar mnogih putovanja, koja su njena druga ljubav povezana s ljubavlju prema prirodi. Ta joj je ljubav donijela i zajedničko objavljivanje tri knjižice recepata jela s koprivama u okviru Kluba „Koprivice“.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime