FOTO Glazba, ples i izložba zastavica povodom Dana planeta Zemlje

0
Komunalac add

Povodom Dana planeta Zemlje danas je na Trgu Petra Zrinskog održan glazbeno-plesni program pod nazivom Ljubav Zemlji. U programu su sudjelovala djeca dječjih vrtića i osnovnih škola, članovi HKUD-a „Petar Zrinski“ i mažoretkinje Vrbovec. Uz pjesmu, ples i recitacije ukazali su na važnost očuvanja našeg okoliša i biološke raznolikosti.

Uz tradicionalan glazbeno-plesni program, novost ove godine je i otvorenje 1. izložbe dječjih zastavica. Izložba je inspirirana Međunarodnim festivalom umjetničkih zastavica, našeg najstarijeg uličnog festivala Cest is d´Best i izložbom Kad ljubav Zemljom zavijori, u sklopu koje je 2017. godine na vrbovečkom trgu u povodu Dana planeta Zemlje izloženo 45 zastavica s prošlih festivala na temu prirode.

Ovogodišnje vrbovečke dječje zastavice nastale su najviše kao grupni rad, ali ima i nekoliko pojedinačnih radova. Naslikala su ih djeca Dječjeg vrtića Dobri i Dječjeg vrtića Vrbovec, učenici I. i II. osnovne škole Vrbovec i Srednje škole Vrbovec te polaznici Slikarske radionice Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec.

Dvadeset i četiri zastavice naslikane su u tehnici akrila. Prilagođene su temi i prikazuju maštovite slike rascvjetanog cvijeća, stabala i drugih biljaka te šalju jaku ekološku poruku – objasnila je slikarica Dijana Nazor, autorica teksta kataloga izložbe.

Zastavice su postavljene na rasvjetne stupove u centru grada. Pozitivnim vibracijama, raznovrsnim bojama i različitim motivima djeca nam poručuju da čuvamo i štitimo naš planet Zemlju – poručili su organizatori ovog veselog i šarenog događaja.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime